Mi ez az oldal?
     
tudományos hírek tudós kutatás hír fejlesztés természettudomány feltaláló újdonság érdekesség friss
 
Legyen a kezdőlapom november 21 kedd, Olivér
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
TUDOMÁNYOS HÍREK
 
Több sebből vérzik Gulyásék javaslata a közös jelöltek kiválasztásáról

2017. november 21. kedd 11:15

Az alapötlet, hogy minden egyéni körzetben független, tudományos alapon válasszák ki a legesélyesebb ellenzéki jelöltet jó, ám már maga a koncepció is több sebből vérzik, ráadásul megvalósítása nehézkes, eredménye pedig kérdéses ? mondta a Zoom.hu megkeresésére a Közös Ország Mozgalom (KÖM) javaslatáról Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője. Mit javasolnak Gulyásék? Amint azt lapunk […]
Maradt még szabadsága? ? Van egy rossz hírünk

2017. november 21. kedd 11:02

A Trenkwalder szerint másfél hónappal a naptári év vége előtt fennakadásokat is okozhat a cégeknél, ha minden munkavállalójának kiadja az idei évben esedékes szabadságát. Arra is rámutatnak, hogy a szabadság idei kiadásának elmaradása főszabály szerint akkor is jogszabálysértésnek minősülhet, ha az adott időszakban a munkavállaló sem akart szabadságra menni. A szabadságkeretéből a munkavállaló mindössze 7 […]
A nyelvek és egyes gének örökítése összefüggést mutat

2017. november 21. kedd 11:02

Még akkor is, ha a vándorlás folyamatos.
Hosszú Katinka a saját korlátaink legyőzéséről

2017. november 21. kedd 10:51

A háromszoros olimpiai bajnokkal debütál a Huawei új kampányfilmje.
A kínai miniszterelnök látogatása miatt lehegesztik a budapesti csatornafedők egy részét

2017. november 21. kedd 10:37

Lázár János a múlt heti Kormányinfón bejelentette, hogy kínai csúcs lesz Magyarországon, ennek keretében a kínai miniszterelnök is ide látogat. Lázár akkor azt mondta, bejelentésre készülnek, mert a Budapest-Belgrád vasútvonal építését hivatalosan is bejelentik majd.

 Li Kocsiang Orbán Viktor meghívására érkezik hazánkba.

Információnk szerint a város több pontján már lehegesztik a csatornafedőket, ami nem újdonság, magas rangú vezetők érkezése esetén mindig ez történik.

Li Kocsiang Magyarországról Szocsiba repül.

(http://news.xinhuanet.com)


Nézők százai előtt ütötték meg az esztergomi képviselőt

2017. november 21. kedd 10:32

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki részegen megütött önkormányzati képviselőt – tette mindezt részegen, több száz ember előtt. Zaklatás és becsületsértés vétsége miatt állítják bíróság elé.

Az esztergomi képviselő augusztus 4-én este színházi előadásra ment. A nézőtéren beszélhetni kezdett későbbi támadójával, eközben említette meg a vádlott, hogy szülei az ő választókörzetében építkeznek és vitába keveredtek a telekszomszédjukkal. A képviselő közölte, hogy nem fog tudni neki segíteni, mivel ez a jegyző hatáskörébe tartozik.

Az ittas állapotban lévő vádlott ezután ordítozott a sértettel, és a jelenlévő több száz néző előtt a sértettet becsületsértő kifejezésekkel illette, továbbá megfenyegette azzal, hogy meg fogja verni.

A színházi est szervezője észlelte a konfliktust, odalépett az agresszív férfihoz és próbálta megnyugtatni, tisztázni, hogy miért kiabál. Erre a vádlott őt is megfenyegette azzal, hogy lefejeli.

Miközben az elkövető a színházteremből távozás közben elhaladt a képviselő mellett, a kezében lévő programfüzettel egyszer hátulról fejbe ütötte. Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kedden.


Harminc időzített bomba ketyeg az országban

2017. november 21. kedd 10:29

A Greenpeace hazai szervezete a Mérgezett örökségünk címmel készített jelentést a Magyarországon található úgynevezett időzített bombákról. Ezek azok a szennyezett területek, amik az ország több területén súlyos környezeti hatással fenyegetnek.

A Magyar Idők azt írja, a jelentés első kötete tizenöt olyan, gyakran rákkeltő és mérgező anyagokkal szennyezett területeket tárt fel, amik teljes megtisztítása és kártalanítása még mindig nem történt meg.

A második kötetben újabb tizenöt ?mérgezett örökséget” mutatnak be, a listán olyan közismert hazai cégek, ipari létesítmények is szerepelnek, mint a BorsodChem, a Dunaferr vagy az Alkaloida tiszavasvári üzeme. Ezeken a helyeken még ma is úgy folyik a termelés, hogy befejeződött volna a múltbeli szennyeződések teljes kármentesítése.

A BorsodChem területe alatt például körülbelül 500 tonna higany található a talajban.

A jelentésben szerepel a szigetszentmiklósi Bucka-tó környéke és a Budapesti Vegyi Művek is. Utóbbi Kén utcai telephelyén a rákkeltő kockázatú diklór-metán tízezerszeresen haladta meg a B határértéket a talajvízben,

rákkeltő kadmiumot pedig a határértéket több mint tizenkétszeresen meghaladva mutattak ki. 

Helyet kapott még a jelentésben az ajkai vörösiszap-tározók környezete is, itt a talajvízben a B határérték szerinti maximális 9-es pH feletti értéket is mértek a talajvízben.


Paris Hilton azt állítja, hogy ő találta fel a szelfit

2017. november 21. kedd 10:26

Hilton ezt a képet rakta ki a Twitterre, mely szerinte a világ első szelfije.

11 years ago today, Me & Britney invented the selfie! pic.twitter.com/1byOU5Gp8J

? Paris Hilton (@ParisHilton) 2017. november 19.

Persze lehetetlen megállapítani, hogy valójában ki volt a világ első szelfizője, sokak szerint Madonna, mások szerint Susan Sarandon és Geena Davis a Thelma és Louis-ban, megint mások viszont egy ismeretlen embernek tulajdonítják 1910-ből. Ha úgy vesszük, a festők önarcképei is afféle korai szelfik voltak. Egy biztos: nem Hilton és Spears voltak a világ első szelfizői.

Kiemelt kép: Getty Images / Chris Polk


Épp leromboltak egy stadiont, amikor beállt egy busz a kamera elé

2017. november 21. kedd 10:26

Az Egyesült Államok egyik legsokoldalúbb stadionját, a Georgia Dome-ot lerombolták, mivel az azt használó Atlanta Falcons NFL-csapat átköltözött egy másik arénába.

A Dome 1992 szeptemberében nyitotta meg kapuit, azóta amerikai-futball, egyetemi és olimpiai kosárlabda-torna és labdarúgás is helyet kapott benne. A koncerteket már meg sem kell említeni.

November 20-án robbantottak alá, de szegény Weather Channel-nézők pont nem láthatták a történelmi bontást, mert az utolsó pillanatban egy busz gurult a kamerák látószögébe, teljesen kitakarva mindent. Heves káromkodás lett a végeredmény.


Mi már tudjuk, mit vesz a gyereknek karácsonyra!

2017. november 21. kedd 10:24

A karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000 forint, bolti beszerzéskor 6500 forint értékben kerül játék a magyar szülők, nagyszülők kosarába alkalmanként, a REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint összességében minden második gyermek legalább tízezer forintnyi ajándékot kap. Tízből nyolc családban fejtörést okoznak az ünnephez köthető kiadások, ennek ellenére az idei utolsó negyedévben is az éves eladások […]
Óriásszivar érkezett egy távoli csillagrendszerből

2017. november 21. kedd 10:24

Így néz ki az Oumuamua aszteroida.
Demján és Csányi cége új városnegyedet épít a Nyugati térnél

2017. november 21. kedd 10:19

A WestEnd City Center szomszédságában található 94 000 m2 telekre, 320-450 ezer négyzetméternyi új városnegyedet álmodott meg a Gránit Pólus, írja a Forbes.

A tervek szerint az új városnegyedben irodák, kereskedelmi egységek, lakások és egy szálloda épül majd.

A fejlesztés közel 2 hektáros parkot is magában foglal, ahol a szolgáltatások, a vendéglátás és a szórakoztatás kiemelt szerepet kapnak.

Az alapkőletételre várhatóan 2018 utolsó negyedévében kerül sor.

Demján Sándor és Csányi Sándor nemrég kivásárolták a Gránit Pólusból a magyar származású, de kanadai állampolgár Peter Munkot.

Demján fizetett: magyar tulajdon lett a Gránit Pólus csoport
Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát vette meg a milliárdos.

Az állami bankot és az Auchan leánycégét is megbüntette az MNB

2017. november 21. kedd 10:13

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi intézményeknél lefolytatott egy-egy fogyasztóvédelmi célvizsgálat keretében ellenőrizte, hogy a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt. (Budapest Bank), illetve az Oney Magyarország Zrt. (Oney) miként tesz eleget a hitelkártyáit érintő kereskedelmi kommunikációjában a teljes hiteldíj mutató (THM) feltüntetésére vonatkozó kötelezettségének. A jegybank eljárásai során a Budapest Banknál a 2015. június 16. és 2016. október 21. közötti, az Oney-nál a 2016. május 1-től 2017. július 28-ig tartó időszak reklámjait tekintette át.

A vizsgálatok megállapították, hogy a Budapest Bank és az Oney az általa ? a Budapest Bank esetében nagyobb kereskedelmi áruház közvetítése útján ? értékesített hitelkártyatermékeit oly módon népszerűsítette, hogy a kommunikáció (reklámozás) során a thm értékét nem kellően figyelemfelkeltő módon, vagy ? az Oney-nál tapasztalt egyes esetekben ? egyáltalán nem jelenítette meg. A Budapest Bank hitelkártyatermékét függő ügynökként közvetítő áruházakban megjelenő különböző hirdetéstípusoknál a THM-et a fő hirdetési szövegtől elkülönülő apró betűs részben, illetve minden más információhoz (különösen a kedvezményekhez) képest kisebb vagy azonos betűmérettel, és kevésbé feltűnő ábrázolásmóddal szerepeltették.

Az MNB további jogsértésként állapította meg, hogy a Budapest Bank kedvezményes kiegészítő hitelkártya-szolgáltatást tartalmazó hirdetéseiben nem szerepelt (a hitel költségeit bemutató) reprezentatív példa, s az akciós és nem akciós hitelfeltételek sem voltak kellően átláthatók. Az Oney-nél lefolytatott vizsgálat a hitelkártya-termékek vonatkozásában panaszkezelési problémákat, illetve a szerződéskötést megelőző szóbeli tájékoztatási hiányosságokat is feltárt.

Az MNB magyarázata szerint a thm olyan mutatószám, mely egy évre vetítve tartalmazza a fogyasztási hitelek (pl. áruhitel, személyi kölcsön, hitelkártya) szerződésszerű teljesítéshez kötődő valamennyi, tőkén felül fizetendő terhét (kamat, egyéb költségek és díjak). A thm segít a fogyasztók anyagi lehetőségeihez igazodó kölcsön kiválasztásában, ezért is jogszabályi előírás, hogy a thm értékét a kereskedelmi kommunikációban minden esetben feltűnően, a rövidítés feltüntetésével és egy tizedesjegy pontossággal kell megadni.

Az MNB a vizsgálatai nyomán feltárt jogsértések miatt a Budapest Bankra 18 millió forint, az Oney-ra 9,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki, s kötelezte az intézményeket a vonatkozó előírások jövőbeni betartására. A bírság összegének megállapítása során a jegybank többek között figyelembe vette, hogy a jogsértő gyakorlat a fogyasztók széles körét érintette.


A tavalyinál is súlyosabb influenzajárvány közeledik

2017. november 21. kedd 10:12

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológus főorvosa, Szlávik János az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy az úgynevezett ausztrál influenza idén 137 ezer embert fertőzött meg Ausztráliában, és mivel minden évben változik az influenzavírus és új törzsek alakulnak ki, ezért elkerülhetetlen, hogy az ausztrál vírustörzs elérje Magyarországot is. Ugyanakkor a már hozzáférhető […]
Ónodi-Szűcs: A Hospice Alapítvány tehet arról, hogy elfogyott a pénze

2017. november 21. kedd 10:04

Az egészségügyért felelős államtitkár az ATV Start című műsorában az tmondta, a Hospice Alapítvány olyan tevékenységet is végez, amire nincs finanszírozási szerződése az állammal. Ónodi-Szűcs szerint ezért fogyhatott el a szervezet pénze.

Muszbek Katalin: A hospice halála lenne, ha a betegektől kérnénk pénzt
26 éve forrásért és elfogadtatásért küzd a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója, aki az egész mozgalom szóvivője akar lenni a segítségkérésben. Eszébe sem jut a betegektől pénzt kérni, viszont egy valamiben felelősséget érez.

Hozzátette, az alapítvány ugyanazokat a forrásokat kapja meg az alaptevékenységére, mint bármelyik másik, ugyanilyen tevékenységet végző intézmény.

Mint korábban megírtuk, a Hospice Alapítvány közölte, hogy a működésükhöz 50 millió forint plusz forrásra lenne szükségük. Ónodi-Szűcs szerint viszont nem kértek befogadást az ellátásra, és a szükséges pénzt sem tudták összegyűjteni egyéb forrásból.

Az államtitkár kijelentette:

ambulanciákat működtet, amelyeknek egyébként nincsen OEP-befogadása, egyébként ? tudomásom szerint ? az elmúlt két évben, amióta én vagyok államtitkár, nem is kérte a befogadását.

Arra a kérdésre, megkaphatnák-e a támogatást, Ónodi-Szűcs azt mondta, ha az alapítvány ?beállna a sorba a másik száz kérő közé, és valószínűleg bírálni kellene, ki van előrébb és hátrébb”.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos


A túlsúlyos nőknél nagyobb mellrákos daganatot diagnosztizálhatnak

2017. november 21. kedd 09:57

Az orvosnak figyelembe kell vennie a páciens testtömegindexét is.
A karácsony milliárdokat húz ki a zsebünkből, csak játékra

2017. november 21. kedd 09:56

A cég marketingvezetője, Gyaraki Dávid szerint az év legforgalmasabb időszaka kezdődik a magyar játékpiacon: a karácsonyi szezonban realizálódik az éves forgalom csaknem 50 százaléka , ilyenkor a kosárba kerülő termékek száma és ára is magasabbra rúg.

Előreláthatóan idén online vásárláskor átlagosan 8000 forintot, míg a hagyományos bolti beszerzés esetén 6500 forintot költenek a magyar szülők, nagyszülők alkalmanként. A friss felmérésükben résztvevők csaknem fele minimum 10 000 forint értékben vásárol a fa alá ajándékot gyermekének, jellemzően (55%) novemberben, az utolsó pillanatra csak a megkérdezettek 15%-a hagyja a meglepetések beszerzését.

Anyagilag is felkészülnek a szülők a karácsonyra

Tízből nyolc családban fordul elő, hogy a karácsonyi kiadások nehézséget okoznak a családi kasszára nézve, ők ezért az ünnepeket megelőző hónapokban anyagilag is felkészülnek az év végi hajrára. Ebben az időszakban nagyon népszerűek az ingyen szállítási napok és az egyre nagyobb teret nyerő Black Friday is, melyre a felmérésben résztvevők is készültek: legtöbben 30-50 százalékos (50%) vagy ennél is nagyobb, akár 70 százalékos (20%) kedvezményekre számítanak.

A kutatás alapján a webes vásárlások előnyét az egyszerűségben (58%) és a gyors ár-összehasonlításban (43%) látják a válaszadók, míg a személyes beszerzés hívei a minőség ellenőrizhetőségét (35%) és a játékok közti könnyebb választást (27%) tartják legfontosabb érveknek.

Édesség kerül a csizmába, kreatív játék a fa alá

A felmérés szerint tízből négy magyar gyermek már Mikuláskor is számíthat játékra, de a csizmák döntő többségben (72%) édességgel telnek majd meg. A karácsonyfa alatt viszont tízből kilenc fiatal talál játékot, a legnépszerűbbek idén a kreatív, a fejlesztő játékok és a lego, melyeket a társasjátékok, a könyvek, kifestők és az építő játékok követnek.

A megkérdezett szülők átlagosan két ajándékkal lepik meg gyermeküket, minden második esetben a játék mellett ruhadarabot is rejteni fognak a csomagok.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Balázs Attila


Hogy mi a kapocs a Szombathelyi Haladás és Andrés Iniesta között?

2017. november 21. kedd 09:55

A 24.hu is meglátogatta szeptemberben a barcelonai magyar futballéttermet, a Futballáriumot. Beke Erika és Büki Péter a Nou Camptól néhány száz méterre valósítja meg álmát, és működteti a kontinens egyik legkülönlegesebb éttermét.

Lionel Messiék árnyékában a magyarokon ámul a világ
A Nou Camptól bő kétszáz méterre egy magyar házaspáré Barcelona, de talán Európa egyik legkülönlegesebb étterme. Elmentünk, megnéztük.

Akkor a magyar házaspár többször megemlítette, hogy közel állnak ahhoz, hogy a Barcelona sztárjait is vendégül lássák. Andrés Iniesta nagypapája és testvére már meglátogatta őket, a nagy alkalom, maga a játékos eljövetelére sem kell már sokat várni.

Ez olyannyira igaz, hogy Iniesta Büki Péter kedvenc csapata, a Szombathelyi Haladás mezével pózolt.

Kiemelt kép: Sós Andrea


Idén súlyosabb influenzajárvány jöhet

2017. november 21. kedd 09:50

Jön az ausztrál influenza. A szakértők szerint mindenkinek be kéne oltatni magát.

Kevin Spacey-nek is szántak egy díjat az idei Emmy-gálán, de visszavonták

2017. november 21. kedd 09:47

A díjátadó gála házigazdája az iráni-amerikai színész, Maz Jobrani volt, akit a Superior Donuts című tévésorozatból ismernek a nézők. A díjátadók között szerepelt Kevin McKidd, Larry King, Freddy Rodriguez és Melissa Villasenor is. Branagh egy népszerű BBC drámasorozat, a Wallander címszereplőjeként vehette át a legjobb színésznek járó elismerést, Frielt pedig a Netflixen futó brit széria, […]
Csillagközi látogató jelent meg a Naprendszerben

2017. november 21. kedd 09:46

Kiderült róla, hogy egy csillagközi látogató, amely a Naprendszeren kívülről érkezett, és semmire sem hasonlít, amit eddig az asztronómusok megpillantottak – közölte a CNN. Az ‘Oumuamua tehát az első Naprendszeren kívüli aszteroida, amelyet a csillagászok megfigyelhettek. A tudósok a tárgyat csak “csodabogárnak” nevezik a Nature folyóirat hétfői számában publikált tanulmány szerint. Egy gyorsan forgó objektumot […]
Az Európai Bíróság elrendelte a bialowiezai fakivágások azonnali leállítását

2017. november 21. kedd 09:41

Amennyiben Lengyelország nem tesz eleget a kiadott végzésben foglaltaknak, akkor minden egyes nap után legalább 31 millió forint pénzbírságot fognak kiszabni.
Kamuzott a Roszatom, mégis tőlük jöhetett a nukleáris felhő

2017. november 21. kedd 09:38

A Paks 2-t is építő orosz cég korábban azt mondta, a telepeik környékén nem volt szennyeződés, de úgy tűnik, ez nem igaz.

Problémamegoldásban is a leggyengébbek közé kerültek a magyar diákok

2017. november 21. kedd 09:27

A ma publikált legújabb PISA-felmérés eredményei alapján már nem csak a matematika, a szövegértés és természettudomány területén sereghajtók a magyar diákok, hanem a kollaboratív problémamegoldásban is. A világszerte 72 országban, több mint félmillió középiskolás bevonásával készült kompetenciafelmérésbe első alkalommal került be a diákok együttműködési képességét tesztelő modul. A gépek megnehezítették a munkát A rossz teljesítmény […]
Ült az isten és gondolkodott (esetleg köpködött) - Avagy hogy keletkezett a világ az egyiptomiak szerint

2017. november 21. kedd 09:23

Kezdetben volt az ősóceán, aztán valami valahogy lett belőle - avagy hogyan vélekedtek az ókori egyiptomiak a világ keletkezéséről.

Játékbabának hitték a Nyíregyházán konténer mellett hagyott csecsemőt

2017. november 21. kedd 08:58

Egy nyíregyházi társasház előtti konténer mellett találtak rá egy halott csecsemőre vasárnap este ? adtuk hírül tegnap. Az anya az inkubátor helyett inkább ezt az embertelen megoldást választotta, majd eltűnt a helyszínről. A Blikk információi szerint ugyanezen napon a a nyíregyházi szülészetről távozott egy kamasz lány, ám azt, hogy véletlen egybeesésről van-e szó, nem sikerült […]
Ha ez hó, akkor itt valami nagyon nem stimmel

2017. november 21. kedd 08:27

Eléggé vártam a ma reggelt, mert bíztam az időjárás-jelentésben, de csalódnom kellett, és gondolom, csalódtak önök is. Ugyanis nem esik a hó. De az eső igen. Pedig még a hótakarító kutyákra is felhívtam a figyelmet. Áh, mindegy :( Azért ha valahol mégis havazna az országban, akkor küldjenek havas képeket ide: szerkesztoseg@zoom.hu
Milliós csalás áldozata lett Liptai Claudia, Ábel Anita és Tóth Vera

2017. november 21. kedd 07:23

Három magyar celeb, Liptai Claudia, Ábel Anita és Tóth Vera nevével és képeivel élt vissza egy fogyasztószer gyártója ? írja a Bors. Azonban egyikőjük sem kötött szerződést a céggel, és egyikőjük sem használja a ?csodaszert?. A laphoz Liptai Claudia és Ábel Anita menedzsmentje közleményt juttatott el, amelyben azt írják, hogy minden lehetséges jogi lépést megtesznek […]
Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

2017. november 21. kedd 07:15

Az ember 22 ezer génjéből 3500-ról tudni, hogy melyik áll emberi betegségekkel kapcsolatban.
A fajok eredetébe Darwin Istent is belevette

2017. november 21. kedd 07:14

Össze lehet egyeztetni a vallást a tudománnyal? A sokszor ateistának gondolt Darwin szerint igen.

Washington hasonlóan látja a fehérorosz és a magyar média helyzetét

2017. november 21. kedd 06:54

Az amerikai külügyminisztérium nem csak a független magyar sajtót támogatja. Fehéroroszországgal, Oroszországgal és Moldovával szerepelünk egy sorban.
Még novemberben pénzt kérünk Brüsszeltől a 3-as metró felújítására

2017. november 21. kedd 06:31

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Európai Bizottságnak küldi a 3-as metró pályázatát ? tájékoztatta a tárca a Világgazdaságot. A lap kedden közölte, a metróberuházást a tervek szerint 137,5 milliárd forinttal támogatja Brüsszel, ám nem lehet megbecsülni, hogy a döntés mikorra várható. Az újság emlékeztet, hogy november elején megkezdődött az M3-as felújítása az északi szakaszon, ha […]
Már politikai alapon is büntethet a Twitter

2017. november 20. hétfő 22:05

Mostantól bármiért elveheti a felhasználóktól az ellenőrzött státuszt.
800 méteres vörös űrszivar lehet az első ismert csillagközi aszteroida

2017. november 20. hétfő 21:44

Október 19-én fedezték fel. Üstökösnek túl aszteroida, aszteroidának túl üstökös.

Két napig ingyen letölthető a Brütal Legend

2017. november 20. hétfő 21:14

Metálos témájú akciójátékra csaphatnak le a PC-s játékosok.
Afrikából szerzett útlevelet a Békés megyei tanár, aki 11 éves szeretőjét akarta Londonba csempészni

2017. november 20. hétfő 20:50

Rendszeresen tanára ágyában aludt az a 11 éves Békés megyei kisfiú, akit a férfi november 7-én akart kicsempészni az országból, derült ki a Duna TV Kékfény című műsorából. Két hete hajnalban a Liszt Ferenc reptéren egy 32 éves férfi és egy 11 éves kisfiú lépett az okmányellenőrző pulthoz, akik a személyi igazolványaik alapján apa és […]
A TV2-n tovább szaporodnak a pillanatreklámok, de vissza fog nyalni a fagyi

2017. november 20. hétfő 19:57

Az NMHH nézi a TV2-t, de nem vizsgálja a jelenséget, miközben egyre rövidebbek Andy Vajna csatornáján a pillanatreklámok. A szakértő szerint a hirdető öngólt lő, ha a tudatküszöbre apellál.
Hosszú Katinka több milliót bukott az új szabályok miatt

2017. november 20. hétfő 19:12

Bár Hosszú Katinka az úszó-Világkupa éremtáblázatának élén végzett, mégsem nyerte meg a sorozatot, háromszoros olimpiai bajnokunkat legyőzte a svéd Sarah Sjöström. Ráadásul az előző szezonhoz képest 110 250 dollárt, azaz mintegy 29,1 millió forintot is elbukott, mert a nemzetközi szövetség erre az évre megváltoztatta a szabályokat, írja a Blikk. Hosszú azért így sem járt rosszul, […]
2018 a földrengések éve lesz

2017. november 20. hétfő 17:22

15-20 nagyobb katasztrófát is okozhat bolygónk lassulása.

Lehívtuk a paksi hitelt, de lehet hogy vissza is fizetjük

2017. november 20. hétfő 16:49

A kormány – pontosabban a nemzetgazdasági tárca, illetve az Államadósság Kezelő Központ Zrt. – várhatóan december 31-ig döntést hoz arról, hogy az Paks II. építéshez lehívott orosz hitelt előtörleszti-e ? derül ki Süli János paksi bővítési miniszter írásbeli válaszából, ami Szél Bernadett LMP-s képviselőnek írt. Mint arról a Zoom.hu is beszámolt, a kormány döntött az […]
A Telekomé a legjobb mobilszolgáltatás az országban

2017. november 20. hétfő 16:46

Átfogó teszt készült a hazai mobilhálózatokról.
Mészáros Lőrinc Habony Árpád rokonaitól vett rádiós üzletrészt

2017. november 20. hétfő 16:37

Mészáros Lőrinc és cége 81,7 százalékos tulajdont szerzett a kecskeméti Gong Rádió üzemeltetőjében, az egyik üzletrészt Habony Árpád unokaöccsétől és unokahúgától vette meg, 11,2 millió forintot fizetett a közös 3 százalékukért, írja az Átlátszó. A portál birtokába került az adásvételi szerződés, amelyből kiderül, csak egyetlen tulajdonos, Kecskemét fideszes önkormányzata tartotta meg 18,3 százalékos tulajdonát, a […]
László Petra nekiesett a Jobbik képviselőjének

2017. november 20. hétfő 16:22

László Petra, a korábban menekült-rugdosással hírnevet szerző operatőr ma durván beszólt a Jobbik egyik képviselőjének a parlamentben, Volner János, a Jobbik frakcióvezetőjének tájékoztatása szerint László Szilágyi György édesanyját szidalmazta. ?A mai napon példátlan eset történt a Parlament folyosóján. Szilágyi György képviselőtársam édesanyját keresetlen, nyomdafestéket nem tűrő módon illette a Pesti Srácok című kormányzati bulvárlap operatőre, […]
Frizura, sör és szép halál ? A Hospice-házban minden az életről szól

2017. november 20. hétfő 16:03

Gombóc volt a torkunkban, amikor beléptünk a Hospice-ház kapuján.
Karácsonyi ajándékot kaphatnak a Radeonokat használók

2017. november 20. hétfő 15:59

Decemberben rengeteg fejlesztést hozó illesztőprogram válhat elérhetővé.
Kajakba harapott a cápa

2017. november 20. hétfő 15:38

A kajakosok kihívták maguk ellen a sorsot.
Kávézaccból készítenek üzemanyagot

2017. november 20. hétfő 15:33

Ez hajthatja majd a londoni buszokat.
Rejtélyes hajóroncsot vizsgáltak a dokumentumfilmesek

2017. november 20. hétfő 15:10

Azt hitték, egy 2013-ban eltűnt "szellemhajót" sikerült megtalálni.
Félelmetes, milyen ügyesek már a robotok

2017. november 20. hétfő 14:42

Hátraszaltózni is tud, lassan már az Olimpián is elindulhatna.
A kutyatulajdonosok szíve jobban bírja

2017. november 20. hétfő 14:33

Pláne, ha egyedülállóak és vadászkutyájuk van.

A mennyország létezik ? állítja egy ''szemtanú''

2017. november 20. hétfő 14:29

Egy alapítványi intézet gyűjti össze a halálból visszatérők élményeit.
Nem működik? Akkor reklámozhatod!

2017. november 20. hétfő 14:05

A gyógyszerek reklámjait ? nagyon helyesen ? szigorú törvények korlátozzák, de a helyettük fogyasztott kamucsodaszerekre ezek nem vonatkoznak. Kényelmes kiskapuk és betarthatatlan szabályok segítik a veszélyes áltudományos hülyeség terjedését.

Így sodródnak a jéghegyek

2017. november 20. hétfő 14:01

A kutatók műholdfelvételek alapján próbálják összeállítani a jéghegyek leszakadásának és néha évtizedekig tartó sodródásának történetét.
Borg kocka ihlette ezt a PC-t

2017. november 20. hétfő 13:47

Kifejezetten a Star Trek rajongóinak készült ez az ütős kis gép.
Idegesítő funkciótól szabadul meg a Facebook

2017. november 20. hétfő 13:26

Elsősorban a játékok készítői éltek vissza folyamatosan a meghívóküldözgetéssel.
Van oxigén a Marson!

2017. november 20. hétfő 13:00

Csak ki kell nyerni...
Botrány az új világvége jóslat körül, a NASA is megszólalt

2017. november 20. hétfő 12:36

A kutatókat napi szinten zaklatják a hisztéria miatt.
SOHA. TÖBBÉ. NEM. KELL. FEJBEN. SZOROZNI.

2017. november 20. hétfő 12:20


A tömeggyilkos iPhone-ját feltöretné a rendőrség

2017. november 20. hétfő 11:31

Ehhez az Apple segítségét kérik, és most talán a vállalat együttműködőbb lesz.
Halálos áramütést okozott a telefon töltőkábele

2017. november 20. hétfő 11:07

Egy 14 éves tajvani lány halt meg értelmetlenül a napokban.
Újjáépítették egy vadász medvetámadásban eltorzult arcát

2017. november 20. hétfő 10:25

A lábából vett csontot és bőrt használták fel az úttörő eljárásban. Később új orrot is kap.
A gépi tanulás csak eszköz, minden az adatokon múlik

2017. november 20. hétfő 09:40

Az IBM adattudósa szerint a klímakutatás mindig big datára épült, csak korábban nem így hívták. Az időjárási adatok a boltok átrendezését is segítik.

Hatalmas tűzgolyó világította meg az Északi-sark egét

2017. november 20. hétfő 09:32

A szakemberek próbálják felkutatni az objektumot.
Miért kanyarognak a folyók?

2017. november 20. hétfő 07:38

Mindig a legkisebb ellenállást keresik, amíg saját magukba nem torkollnak. Akár teljesen sík terepen is.

Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

2017. november 20. hétfő 07:36

Egy neurológiai betegségben játszik szerepet.
Valószínűleg a legrégebbi kutyaábrázolásra bukkantak.

2017. november 19. vasárnap 16:37

Szaúd-Arábiában fedezték fel a régészek.
Jövőre még durvább földrengéseket jósolnak

2017. november 19. vasárnap 15:12

Kicsit belassul a Föld, aztán már meg is van a baj.
A szerencsejáték-ipar ölheti meg a gamerek új rémét?

2017. november 19. vasárnap 12:35

Már két országban is vizsgálják, hogy szerencsejátéknak minősül-e a loot box.
Nem csak a nagyszüleinknek segíthet a moduláris magyar mobiltelefon

2017. november 19. vasárnap 11:42

A formatervezés terén vannak akik megelőzik, de a szolgáltatásai a csúcsra emelik.
Csúcskategóriás kagylómobilt készít a Samsung

2017. november 19. vasárnap 10:51

Két nagyobbacska érintőkijelző kapnak a vásárlók.
Hogy lesz fiúkrokodil a szobahőmérsékletből?

2017. november 19. vasárnap 08:41

Egyes hüllőknél a környezeti hőmérséklet adja meg az utódok nemét, nem a kromoszómák.

 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |