Mi ez az oldal?
     
sport hírek wellnes fitnesz hír fórum cikkek friss forma1 foci tenisz
 
Legyen a kezdőlapom november 21 kedd, Olivér
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
SPORT HÍREK
 
Mit tehetünk derékfájás ellen?

2017. november 21. kedd 10:40

Aki napi 8-10 órában ülőmunkát végez, az szinte biztosan megtapasztalta már a hátfájás, a nyak-, a kar- és a derékfájás érzését. A kínzó panaszok legjobb ellenszereiről, a megfelelően kialakított munkahelyről és a funkcionális gyógytornáról Bányai Nikolett, a Budai Fájdalomközpont gyógytornásza beszélt.


A kínai miniszterelnök látogatása miatt lehegesztik a budapesti csatornafedők egy részét

2017. november 21. kedd 10:37

Lázár János a múlt heti Kormányinfón bejelentette, hogy kínai csúcs lesz Magyarországon, ennek keretében a kínai miniszterelnök is ide látogat. Lázár akkor azt mondta, bejelentésre készülnek, mert a Budapest-Belgrád vasútvonal építését hivatalosan is bejelentik majd.

 Li Kocsiang Orbán Viktor meghívására érkezik hazánkba.

Információnk szerint a város több pontján már lehegesztik a csatornafedőket, ami nem újdonság, magas rangú vezetők érkezése esetén mindig ez történik.

Li Kocsiang Magyarországról Szocsiba repül.

(http://news.xinhuanet.com)


Nézők százai előtt ütötték meg az esztergomi képviselőt

2017. november 21. kedd 10:32

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki részegen megütött önkormányzati képviselőt – tette mindezt részegen, több száz ember előtt. Zaklatás és becsületsértés vétsége miatt állítják bíróság elé.

Az esztergomi képviselő augusztus 4-én este színházi előadásra ment. A nézőtéren beszélhetni kezdett későbbi támadójával, eközben említette meg a vádlott, hogy szülei az ő választókörzetében építkeznek és vitába keveredtek a telekszomszédjukkal. A képviselő közölte, hogy nem fog tudni neki segíteni, mivel ez a jegyző hatáskörébe tartozik.

Az ittas állapotban lévő vádlott ezután ordítozott a sértettel, és a jelenlévő több száz néző előtt a sértettet becsületsértő kifejezésekkel illette, továbbá megfenyegette azzal, hogy meg fogja verni.

A színházi est szervezője észlelte a konfliktust, odalépett az agresszív férfihoz és próbálta megnyugtatni, tisztázni, hogy miért kiabál. Erre a vádlott őt is megfenyegette azzal, hogy lefejeli.

Miközben az elkövető a színházteremből távozás közben elhaladt a képviselő mellett, a kezében lévő programfüzettel egyszer hátulról fejbe ütötte. Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kedden.


Harminc időzített bomba ketyeg az országban

2017. november 21. kedd 10:29

A Greenpeace hazai szervezete a Mérgezett örökségünk címmel készített jelentést a Magyarországon található úgynevezett időzített bombákról. Ezek azok a szennyezett területek, amik az ország több területén súlyos környezeti hatással fenyegetnek.

A Magyar Idők azt írja, a jelentés első kötete tizenöt olyan, gyakran rákkeltő és mérgező anyagokkal szennyezett területeket tárt fel, amik teljes megtisztítása és kártalanítása még mindig nem történt meg.

A második kötetben újabb tizenöt ?mérgezett örökséget” mutatnak be, a listán olyan közismert hazai cégek, ipari létesítmények is szerepelnek, mint a BorsodChem, a Dunaferr vagy az Alkaloida tiszavasvári üzeme. Ezeken a helyeken még ma is úgy folyik a termelés, hogy befejeződött volna a múltbeli szennyeződések teljes kármentesítése.

A BorsodChem területe alatt például körülbelül 500 tonna higany található a talajban.

A jelentésben szerepel a szigetszentmiklósi Bucka-tó környéke és a Budapesti Vegyi Művek is. Utóbbi Kén utcai telephelyén a rákkeltő kockázatú diklór-metán tízezerszeresen haladta meg a B határértéket a talajvízben,

rákkeltő kadmiumot pedig a határértéket több mint tizenkétszeresen meghaladva mutattak ki. 

Helyet kapott még a jelentésben az ajkai vörösiszap-tározók környezete is, itt a talajvízben a B határérték szerinti maximális 9-es pH feletti értéket is mértek a talajvízben.


Buffon 12 éves koráig középpályás volt

2017. november 21. kedd 10:29

Elmesélte, ki és mi inspirálta.

Paris Hilton azt állítja, hogy ő találta fel a szelfit

2017. november 21. kedd 10:26

Hilton ezt a képet rakta ki a Twitterre, mely szerinte a világ első szelfije.

11 years ago today, Me & Britney invented the selfie! pic.twitter.com/1byOU5Gp8J

? Paris Hilton (@ParisHilton) 2017. november 19.

Persze lehetetlen megállapítani, hogy valójában ki volt a világ első szelfizője, sokak szerint Madonna, mások szerint Susan Sarandon és Geena Davis a Thelma és Louis-ban, megint mások viszont egy ismeretlen embernek tulajdonítják 1910-ből. Ha úgy vesszük, a festők önarcképei is afféle korai szelfik voltak. Egy biztos: nem Hilton és Spears voltak a világ első szelfizői.

Kiemelt kép: Getty Images / Chris Polk


Épp leromboltak egy stadiont, amikor beállt egy busz a kamera elé

2017. november 21. kedd 10:26

Az Egyesült Államok egyik legsokoldalúbb stadionját, a Georgia Dome-ot lerombolták, mivel az azt használó Atlanta Falcons NFL-csapat átköltözött egy másik arénába.

A Dome 1992 szeptemberében nyitotta meg kapuit, azóta amerikai-futball, egyetemi és olimpiai kosárlabda-torna és labdarúgás is helyet kapott benne. A koncerteket már meg sem kell említeni.

November 20-án robbantottak alá, de szegény Weather Channel-nézők pont nem láthatták a történelmi bontást, mert az utolsó pillanatban egy busz gurult a kamerák látószögébe, teljesen kitakarva mindent. Heves káromkodás lett a végeredmény.


Robbanások az Egyesült Államok keleti részén

2017. november 21. kedd 10:20

Robbanások ráztak meg egy kozmetikai termékeket gyártó üzemet a New York államban lévő New Windsorban: az első detonációt akkor követte a második, amikor a kiérkező tűzoltók épp az oltási munkálatokat végezték.


Demján és Csányi cége új városnegyedet épít a Nyugati térnél

2017. november 21. kedd 10:19

A WestEnd City Center szomszédságában található 94 000 m2 telekre, 320-450 ezer négyzetméternyi új városnegyedet álmodott meg a Gránit Pólus, írja a Forbes.

A tervek szerint az új városnegyedben irodák, kereskedelmi egységek, lakások és egy szálloda épül majd.

A fejlesztés közel 2 hektáros parkot is magában foglal, ahol a szolgáltatások, a vendéglátás és a szórakoztatás kiemelt szerepet kapnak.

Az alapkőletételre várhatóan 2018 utolsó negyedévében kerül sor.

Demján Sándor és Csányi Sándor nemrég kivásárolták a Gránit Pólusból a magyar származású, de kanadai állampolgár Peter Munkot.

Demján fizetett: magyar tulajdon lett a Gránit Pólus csoport
Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát vette meg a milliárdos.

Az állami bankot és az Auchan leánycégét is megbüntette az MNB

2017. november 21. kedd 10:13

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi intézményeknél lefolytatott egy-egy fogyasztóvédelmi célvizsgálat keretében ellenőrizte, hogy a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt. (Budapest Bank), illetve az Oney Magyarország Zrt. (Oney) miként tesz eleget a hitelkártyáit érintő kereskedelmi kommunikációjában a teljes hiteldíj mutató (THM) feltüntetésére vonatkozó kötelezettségének. A jegybank eljárásai során a Budapest Banknál a 2015. június 16. és 2016. október 21. közötti, az Oney-nál a 2016. május 1-től 2017. július 28-ig tartó időszak reklámjait tekintette át.

A vizsgálatok megállapították, hogy a Budapest Bank és az Oney az általa ? a Budapest Bank esetében nagyobb kereskedelmi áruház közvetítése útján ? értékesített hitelkártyatermékeit oly módon népszerűsítette, hogy a kommunikáció (reklámozás) során a thm értékét nem kellően figyelemfelkeltő módon, vagy ? az Oney-nál tapasztalt egyes esetekben ? egyáltalán nem jelenítette meg. A Budapest Bank hitelkártyatermékét függő ügynökként közvetítő áruházakban megjelenő különböző hirdetéstípusoknál a THM-et a fő hirdetési szövegtől elkülönülő apró betűs részben, illetve minden más információhoz (különösen a kedvezményekhez) képest kisebb vagy azonos betűmérettel, és kevésbé feltűnő ábrázolásmóddal szerepeltették.

Az MNB további jogsértésként állapította meg, hogy a Budapest Bank kedvezményes kiegészítő hitelkártya-szolgáltatást tartalmazó hirdetéseiben nem szerepelt (a hitel költségeit bemutató) reprezentatív példa, s az akciós és nem akciós hitelfeltételek sem voltak kellően átláthatók. Az Oney-nél lefolytatott vizsgálat a hitelkártya-termékek vonatkozásában panaszkezelési problémákat, illetve a szerződéskötést megelőző szóbeli tájékoztatási hiányosságokat is feltárt.

Az MNB magyarázata szerint a thm olyan mutatószám, mely egy évre vetítve tartalmazza a fogyasztási hitelek (pl. áruhitel, személyi kölcsön, hitelkártya) szerződésszerű teljesítéshez kötődő valamennyi, tőkén felül fizetendő terhét (kamat, egyéb költségek és díjak). A thm segít a fogyasztók anyagi lehetőségeihez igazodó kölcsön kiválasztásában, ezért is jogszabályi előírás, hogy a thm értékét a kereskedelmi kommunikációban minden esetben feltűnően, a rövidítés feltüntetésével és egy tizedesjegy pontossággal kell megadni.

Az MNB a vizsgálatai nyomán feltárt jogsértések miatt a Budapest Bankra 18 millió forint, az Oney-ra 9,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki, s kötelezte az intézményeket a vonatkozó előírások jövőbeni betartására. A bírság összegének megállapítása során a jegybank többek között figyelembe vette, hogy a jogsértő gyakorlat a fogyasztók széles körét érintette.


Bajnokok Ligája: A Tottenham vereség esetén is csoportelső lehet

2017. november 21. kedd 10:13

Ennek ellenére nem valószínű, hogy kikapnak Dortmundban - a gólok azonban kódolva vannak.
Kassai Viktor: Nem voltunk hibátlanok

2017. november 21. kedd 10:12

Az elismert futballbíró szerint saját teljesítménye és a konkurencia miatt marad le a vb-ről.
Ónodi-Szűcs: A Hospice Alapítvány tehet arról, hogy elfogyott a pénze

2017. november 21. kedd 10:04

Az egészségügyért felelős államtitkár az ATV Start című műsorában az tmondta, a Hospice Alapítvány olyan tevékenységet is végez, amire nincs finanszírozási szerződése az állammal. Ónodi-Szűcs szerint ezért fogyhatott el a szervezet pénze.

Muszbek Katalin: A hospice halála lenne, ha a betegektől kérnénk pénzt
26 éve forrásért és elfogadtatásért küzd a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója, aki az egész mozgalom szóvivője akar lenni a segítségkérésben. Eszébe sem jut a betegektől pénzt kérni, viszont egy valamiben felelősséget érez.

Hozzátette, az alapítvány ugyanazokat a forrásokat kapja meg az alaptevékenységére, mint bármelyik másik, ugyanilyen tevékenységet végző intézmény.

Mint korábban megírtuk, a Hospice Alapítvány közölte, hogy a működésükhöz 50 millió forint plusz forrásra lenne szükségük. Ónodi-Szűcs szerint viszont nem kértek befogadást az ellátásra, és a szükséges pénzt sem tudták összegyűjteni egyéb forrásból.

Az államtitkár kijelentette:

ambulanciákat működtet, amelyeknek egyébként nincsen OEP-befogadása, egyébként ? tudomásom szerint ? az elmúlt két évben, amióta én vagyok államtitkár, nem is kérte a befogadását.

Arra a kérdésre, megkaphatnák-e a támogatást, Ónodi-Szűcs azt mondta, ha az alapítvány ?beállna a sorba a másik száz kérő közé, és valószínűleg bírálni kellene, ki van előrébb és hátrébb”.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos


Kerényi Imre: Pénzügyminiszternek Sorost

2017. november 21. kedd 10:00

Álmai kormányában helyet kaphatna pénzügyminiszterként Soros György
A karácsony milliárdokat húz ki a zsebünkből, csak játékra

2017. november 21. kedd 09:56

A cég marketingvezetője, Gyaraki Dávid szerint az év legforgalmasabb időszaka kezdődik a magyar játékpiacon: a karácsonyi szezonban realizálódik az éves forgalom csaknem 50 százaléka , ilyenkor a kosárba kerülő termékek száma és ára is magasabbra rúg.

Előreláthatóan idén online vásárláskor átlagosan 8000 forintot, míg a hagyományos bolti beszerzés esetén 6500 forintot költenek a magyar szülők, nagyszülők alkalmanként. A friss felmérésükben résztvevők csaknem fele minimum 10 000 forint értékben vásárol a fa alá ajándékot gyermekének, jellemzően (55%) novemberben, az utolsó pillanatra csak a megkérdezettek 15%-a hagyja a meglepetések beszerzését.

Anyagilag is felkészülnek a szülők a karácsonyra

Tízből nyolc családban fordul elő, hogy a karácsonyi kiadások nehézséget okoznak a családi kasszára nézve, ők ezért az ünnepeket megelőző hónapokban anyagilag is felkészülnek az év végi hajrára. Ebben az időszakban nagyon népszerűek az ingyen szállítási napok és az egyre nagyobb teret nyerő Black Friday is, melyre a felmérésben résztvevők is készültek: legtöbben 30-50 százalékos (50%) vagy ennél is nagyobb, akár 70 százalékos (20%) kedvezményekre számítanak.

A kutatás alapján a webes vásárlások előnyét az egyszerűségben (58%) és a gyors ár-összehasonlításban (43%) látják a válaszadók, míg a személyes beszerzés hívei a minőség ellenőrizhetőségét (35%) és a játékok közti könnyebb választást (27%) tartják legfontosabb érveknek.

Édesség kerül a csizmába, kreatív játék a fa alá

A felmérés szerint tízből négy magyar gyermek már Mikuláskor is számíthat játékra, de a csizmák döntő többségben (72%) édességgel telnek majd meg. A karácsonyfa alatt viszont tízből kilenc fiatal talál játékot, a legnépszerűbbek idén a kreatív, a fejlesztő játékok és a lego, melyeket a társasjátékok, a könyvek, kifestők és az építő játékok követnek.

A megkérdezett szülők átlagosan két ajándékkal lepik meg gyermeküket, minden második esetben a játék mellett ruhadarabot is rejteni fognak a csomagok.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Balázs Attila


Hogy mi a kapocs a Szombathelyi Haladás és Andrés Iniesta között?

2017. november 21. kedd 09:55

A 24.hu is meglátogatta szeptemberben a barcelonai magyar futballéttermet, a Futballáriumot. Beke Erika és Büki Péter a Nou Camptól néhány száz méterre valósítja meg álmát, és működteti a kontinens egyik legkülönlegesebb éttermét.

Lionel Messiék árnyékában a magyarokon ámul a világ
A Nou Camptól bő kétszáz méterre egy magyar házaspáré Barcelona, de talán Európa egyik legkülönlegesebb étterme. Elmentünk, megnéztük.

Akkor a magyar házaspár többször megemlítette, hogy közel állnak ahhoz, hogy a Barcelona sztárjait is vendégül lássák. Andrés Iniesta nagypapája és testvére már meglátogatta őket, a nagy alkalom, maga a játékos eljövetelére sem kell már sokat várni.

Ez olyannyira igaz, hogy Iniesta Büki Péter kedvenc csapata, a Szombathelyi Haladás mezével pózolt.

Kiemelt kép: Sós Andrea


NBA: A 47 pontig jutó Irving vezette sikerre a Bostont

2017. november 21. kedd 09:43

Hosszabbításban győzött a Celtics, nyert a New York és a Cavs is.
Vágott dohányt rejtett a motorháztető alá

2017. november 21. kedd 09:37

A nyírábrányi rendőrök az ellenőrzött járműben közel 10 kilogramm dohányárut találtak.


Szurkolója miatt kapott pénzbüntetést a Győr női kézicsapata

2017. november 21. kedd 09:34

Sokba került az októberi rendbontás.
NHL: Szétlövés után nyert az Anaheim, Arizona-bravúr Torontóban

2017. november 21. kedd 09:27

A Ducks a San Josét győzte le, a ligautolsó Coyotes pedig Kanadában aratott váratlan sikert.
Barcások uralják a század csapatát, de a század játékosa realos

2017. november 21. kedd 09:23

Az UEFA érdekes tizenegyet állított össze.

Új trükköket talál ki, mindenkiből hülyét csinál Kyrie Irving

2017. november 21. kedd 09:22

A Boston 16. NBA-meccsét nyerte sorozatban, 13 pont hátrányban volt a negyedik negyedben.

Tragikus! Még élhetett a konténer mellett hagyott csecsemő

2017. november 21. kedd 09:21

Az újszülött kislányról a köldökzsinórt sem vágták le.
Mi mindent tud rólunk a Google?

2017. november 21. kedd 09:20

Nagyjából, mert az általunk elérhető adatbázisból biztosan eltűnnek, de hogy a Google szervereiről is nyomuk vész-e, abban nem lehetünk biztosak. A magánéletért aggódóknak már az is fontos, hogy az azonosítójukkal elérhető adatokat eltakaríthatják. Hiszen, ha a jelszavukat feltörik, vagy a számítógépet bekapcsolva felejtik, jószerével az egész életünk a kíváncsiskodók szeme elé kerül.


Bajnokok Ligája: A Napolira és a Chelsea-re fogadunk - tippek a BL-re

2017. november 21. kedd 09:11

Az olaszok a Sahtar Donyeck együttesét fogadják, míg a londoniak Azerbajdzsánba utaznak a BL-csoportkör 5. fordulójában.
Megfosztották trónjától Ibrahimovicot

2017. november 21. kedd 09:05

Tíz év után nem Zlatan nyerte a svéd aranylabdát.
Hová költöznek a londoni uniós hivatalok a Brexit után?

2017. november 21. kedd 09:00

Az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) Amszterdamba, az Európai Bankhatóságot (EBA) pedig Párizsba fogják költöztetni Londonból az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése után ? döntött az EU-tagállamok kormányait tömörítő tanács hétfőn Brüsszelben.


Visszaéltek Liptai Claudia nevével

2017. november 21. kedd 08:56

Hazugságokkal reklámozza magát az interneten egy fogyókúrás hatású szer gyártója.
Tíz év után először nem Ibrahimovic a svéd aranylabdás

2017. november 21. kedd 08:53

A válogatott csapatkapitánya kapta a díjat.
Siker! Magyar bor a világ száz legjobbja között

2017. november 21. kedd 08:42

A tokaji pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora a 20. helyezést érte el.
Megszünteti a haiti menekülteknek nyújtott különleges státust az USA

2017. november 21. kedd 08:40

Az amerikai belbiztonsági minisztérium hétfőn bejelentette, hogy megszünteti a 2010-es földrengés után a Haitiról az Egyesült Államokba menekülteknek nyújtott különleges státust.


Az MLS szerint nem Nikolic az év újonc játékosa

2017. november 21. kedd 08:21

Hiába volt az újságírók kedvence, a liga mást tartott a legjobbnak.
Az EB szankcionálhatja Lengyelországot

2017. november 21. kedd 08:20

Tavaly kötelezettségszegési eljárás indult Európa utolsó érintetlen erdejének ritkítása miatt.
312,50 forinton az euró

2017. november 21. kedd 08:10

A svájci frank árfolyama 268,10 forintról 268,15 forintra nőtt.
Pánik

2017. november 21. kedd 08:00

Az olasz és orosz események a sajtóban - Az angol lapok vezetik félre legkevésbé közvéleményüket
Továbbra sem használhatják a sportolók a stadiont - videó

2017. november 21. kedd 07:59

Alig két hete, hogy átadták Szombathelyen az új komplexumot, már az avatás után pár nappal lezárták.
Kivették az Újpest kapusának lépét

2017. november 21. kedd 07:38

Banai Dávid már jobban van, január közepén megkezdheti az edzéseket.
Jótékonysági akcióba kezdtek a pécsi pólósok

2017. november 21. kedd 07:26

pecs2017111701

A csapat idén is jótékonysági plüssgyűjtésbe kezd a keleti városrész óvodásai számára.

pecs2017111701

 

Aki támogatja az akciót, juttassa el a játékodat december 10-ig az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába, hiszen ami nekünk semmiség, a kis óvódásoknak az igazi boldogságot jelentheti! – írta a pvsk.hu néhány nappal ezelőtt.

A PVSK-Mecsek Füszért játékosai, illetve vezetősége teljes mellszélességgel kiáll a program mellett, így ingyen jöhetnek szurkolni november 29-én a Honvéd elleni bajnoki mérkőzésre azok, akik a felajánlott plüssel érkeznek.

A jótékonysági akciót a Rádió 1 Pécs és a PéCsibész magazin is támogatja.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Megőrül az internet a CR7 ihlette magyar dalért

2017. november 21. kedd 07:22

A Cristiano Ronaldo című szám szövegében több Real-klasszis is felbukkan.
Férfi Ob I: jön a 8. forduló

2017. november 21. kedd 07:21

Szivosmartonhonved201701

Hétközi fordulóval tér vissza a világ legerősebb bajnoksága.

Szivosmartonhonved201701

Fotó: RacioNet Honvéd / facebook

A hétvége után, nem kell sokat várni a férfi Ob I következő fordulójára, hiszen már szerdán a 8. kör jön.

Az A-csoportban mind a négy találkozót lejátsszák. A Szolnoknak és a Fradinak könnyű meccse lesz, ellenben a Vasassal. A piros-kékek az UVSE-t fogadják, mely együttessel az első körben X-eltek. A BVSC a Debrecent látja vendégül. A cívisvárosiak javíthatnak, hiszen az előző fordulóban a Kaposvártól kaptak ki.

A B-csoportban két mérkőzést bonyolítanak le. A Miskolc-Pécs találkozó izgalmasnak ígérkezik, még az Eger-Szentes meccsen a papírforma a hazaiak győzelmét mondatja.

A férfi Ob I., 8. fordulójának programja:

A-csoport:

2017. november 22., szerda:

19:00 Szolnoki Dózsa-AVUS

19:30 VasasPlaket-UVSE

20:00 BVSC-Zugló-Debrecen

20:15 FTC PQS Waterpolo-Kaposvári VK

B-csoport:

19:00 PannErgy-MVLC-PVSK-Mecsek Füszért

19:30 ZF-Eger-Metalcom Szentes

November 29., 18:30 ContiTech Szeged-Tatabánya

2018. január 10., 19:30 A-HID OSC ÚJBUDA-Racionet Honvéd

 

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Bőven válogathatunk kedden foci BL-meccsekből

2017. november 21. kedd 07:04

A Real Madrid, a Liverpool és a Borussia Dortmund is játszik.
Helyreigazítás

2017. november 21. kedd 06:30

A Népszava online honlapon 2017. október 27. napján 06:27 órától elérhető ?Dézsmálok? címmel megjelent cikkben...
Zaklatásos teleregény

2017. november 21. kedd 06:27

Precízen, szinte egy professzionális forgatókönyv szerint adagolják a bombasztikus híreket.
Józan ész

2017. november 21. kedd 06:26

A választáshoz közeledve a baloldali pártok alaptalan kijelentésekkel terhelik a választókat.
Olcsó népszerűség

2017. november 21. kedd 06:25

Németh Péter szombati jegyzetében - Bátran cigányozzunk!- Orbán Viktor kongresszusi beszédének egy részletét elemzi.
Ráhel Lőrince

2017. november 21. kedd 06:11

Szabálysértés-e egy étterembe beülni úgy, hogy kösz, nem kérek semmit? Igen, ha a törvényeket a feljelentő Zsidai Roy írná és olvasná, értelmezné...
Merkel nélkül nincs Európa

2017. november 21. kedd 06:09

A lehető legrosszabb forgatókönyvvel zárultak a német koalíciós egyeztetések.
Lenni és látszani

2017. november 21. kedd 06:07

"Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság."
Hosszú oldal - Metálvilla

2017. november 21. kedd 06:05

Fogalmam sincs, honnan tud egy hatéves kislány AC/DC-dalszövegeket kívülről.
Méltányos szavazás

2017. november 21. kedd 06:03

A Demokratikus Koalíciónak a határon túli magyarok szavazati joga ügyében indított aláírásgyűjtési akciója, amint várható volt, a legkülönbözőbb reakciókat váltotta ki.
A fontos dolgok helyben dőlnek el

2017. november 21. kedd 06:01

Komoly érzelmi hullámverést okozott a közvélemény erre fogékony köreiben az a közelmúltban napvilágra került hír, hogy stratégiai partnerségi megállapodást köt a kormány a Munkástanácsok Szövetségével.
Neymar távozna Párizsból

2017. november 21. kedd 05:58

A brazil világklasszist a szezon elején a párizsiak 222 millió euróért vették meg az FC Barcelonától.
Khedirát vinnék a vb-re a tunéziaiak

2017. november 21. kedd 05:57

A 23 éves labdarúgó bátyjával ellentétben, még nem szerepelt a felnőtt nemzeti együttesben.
Továbbjuthat a címvédő

2017. november 21. kedd 05:55

Az ötödik fordulóban bebiztosíthatja továbbjutását a Real Madrid, ha nyerni tud az APOEL vendégeként.
Ismét győztes pályára állna a Szeged

2017. november 21. kedd 05:51

"A hátunk mögött van egy nehéz időszak. A sors most adott nekünk két pontot és önbizalmat."
Ők az idei év Hazám-díjasai

2017. november 21. kedd 05:50

Az elismerést november 25-én adják át, előtte egy szál virággal tisztelegnek József Attila sírjánál.
Klezmerrel indul az év

2017. november 21. kedd 05:49

A Budapest Klezmer Band január 1-jén Palya Beával együtt lép színpadra.
Rangos elismerés a Budapest Noir zenéjének

2017. november 21. kedd 05:48

Pacsay Attila nyerte a legjobb külföldi filmzene díját a Hollywood Music in Media Awards-on.
A fantázián is túl - Mit olvas a kiskamasz?

2017. november 21. kedd 05:46

A 9-12 éveseknek szánt irodalom számos kincset rejt magában, kis felfedezőkre várva.
Elsikálni a bűnt

2017. november 21. kedd 05:45

Tolsztoj A sötétség hatalma című drámáját Budaörsön rendezte meg Alföldi Róbert.
Földrengés az óceán alatt

2017. november 21. kedd 05:40

A rengés epicentrumától számított 300 kilométeres körzetben szökőár-figyelmeztetést adtak ki.
Leszboszi munkabeszüntetés

2017. november 21. kedd 05:37

A görög szigeten lévő menekülttáborban uralkodó állapotok elleni tiltakoztak a helyiek.
Alkotmányellenes a kurd népszavazás

2017. november 21. kedd 05:36


Előre hozott választás réme kísért Berlinben

2017. november 21. kedd 05:31

Nem lesz német Jamaica-koalíció.
Istent faragtak Putyinból

2017. november 21. kedd 05:30

"Ha valaki nyomást akar gyakorolni az orosz elnökre, a gazdag oroszokat kell ellene fordítania."
A Roszatom szerint márpedig Paks2 biztonságos

2017. november 21. kedd 05:26

Jávor Benedek: gondok lehetnek a bővítés telephelyének földrengésbiztonságával is.
Devizahitel az EIB-től

2017. november 21. kedd 05:24

Kétszázmillió euró hitelt vett fel Magyarország.
Új Mészáros-üzletek

2017. november 21. kedd 05:23

Habony Árpád rokonainak üzletrészét vette meg.
Kérészéletű olajáresés

2017. november 21. kedd 05:20

8 forinttal csökken a benzinár szerdától - már nem csak Mezőkövesden.
Stresszoldás nyulakkal

2017. november 21. kedd 05:18

Kisiskolákba vitték a kis emlősöket terápiás céllal.
Jó fiú a pókerarc mögött

2017. november 21. kedd 05:16

Él az országban egy édesanya, akinek a legnagyobb félelme, hogy a fiát fájdalom éri, de senki nem veszi észre.
Jelentse, ha rosszul van egy tablettától

2017. november 21. kedd 05:10

Egyhetes európai figyelemfelhívó médiakampány kezdődött.
Elérhetetlen az Új Népszabadság blogja

2017. november 21. kedd 05:09

A főszerkesztő tiltakozik az eljárás ellen.
Kellemetlen pillanatok várhatnak Balog miniszterre

2017. november 21. kedd 05:07

A Független Diákparlament tagjai kicsit megszorongatnák az Emmi vezetőjét.
A KOM bezavarhat a hatalom kommunikációjába

2017. november 21. kedd 05:06

A Fideszt azon a terepen kell megverni ahol a leggyengébb: a valódi problémák megoldásában.
Rendszerhibák a közmunkában

2017. november 21. kedd 05:02

Sok hátrányos helyzetű település épp azért marad ki a programból, mert az túl nagy terhet jelentene.
Közigazgatási múlttal előnyben

2017. november 21. kedd 05:00

A kormányzat indoklása mögül ismét kilóg a politikai lóláb.
Halálos síbaleset: egy év felfüggesztve a vétkesnek

2017. november 21. kedd 01:00

Szeptember végén hozott ítéletet a francia bírósság egy 2014 márciusában történt halálos síbaleset ügyében. Az akkor 16 éves fiatal a kék pályán, 60 km/órás sebességgel száguldva ütközött egy hétéves gyermekkel, aki belehalt sérüléseibe. Az ítélet: egy év felfüggesztve.
Egy hónap után nyertek újra Nagy Ádámék, megint Nagy nélkül

2017. november 20. hétfő 23:45

A hajrában fordító Bologna 10. a Serie A-ban.
La Liga: Fölényesen győzött az Eibar

2017. november 20. hétfő 23:44

A házigazda nem volt egy súlycsoportban a Betissel.
Négygólos döntetlen a PL hétfő esti zárómeccsén

2017. november 20. hétfő 23:36

Remek mérkőzést hozott a Brighton és a Stoke csatája.
Curling Eb: mindkét magyar válogatott kikapott

2017. november 20. hétfő 23:26

A nők az A, a férfiak a B divízióban hatodikak jelenleg.
Fiatal magyar csapat játszik a férfi kosárlabda vb-selejtezőn

2017. november 20. hétfő 23:09

Hanga, Ferencz, Tóth és Wittmann sem is utazik el Lengyelországba.
Bajai András a Magyar Sí Szövetség új elnöke

2017. november 20. hétfő 23:00

Bajai Andrást választotta meg elnöknek hétfői tisztújító közgyűlésén a Magyar Sí Szövetség. Az új vezetőt azt követően választották meg, miután elődje, Dr. Megyesy Jenő a közgyűlés előtt néhány nappal lemondott tisztségéről.
Ötgólos meccsen fordítottak Nagy Ádámék Veronában

2017. november 20. hétfő 22:50

Hárman is megszerezték az első góljukat, a magyar játékos továbbra sem Donadoni kedvence.
Jégkorong Erste Liga - Dunaújvárosi siker Székesfehérváron

2017. november 20. hétfő 22:46

Az Acélbikák 2-0-ra verték a Titánokat.
Bajnokok Ligája - A keddi program

2017. november 20. hétfő 22:30

Az E, az F, a G és a H csoport ötödik fordulós mérkőzéseivel folytatódik kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája.
Be akart állni a világ legjobbja, de nem jött le senki

2017. november 20. hétfő 22:25

Hansen egy percet sem kapott a PSG veszprémi vendégjátékán.

Rövidpályás gyorskorcsolya: Sporttörténelmi magyar siker

2017. november 20. hétfő 22:01

Kósa Lajos, a szövetség elnöke méltatta a sportolókat, akik a maximális, tíz olimpiai kvótát szerezték meg az olimpiára.
Már a Real ellen visszatérhet a Barca sérült sztárja

2017. november 20. hétfő 21:41

A nyáron érkezett rekordigazolás felépülése gyorsabban halad a vártnál.
Életet mentett az ifi harmadosztályú bíró

2017. november 20. hétfő 21:14

Molnár László civilben hivatásos tűzoltó, ezért tudott gyorsan és szakszerűen közbeavatkozni.
Király István: a kick-box felkerült a magyar sport térképére

2017. november 20. hétfő 20:59

A 15 arannyal minden idők legjobb magyar szereplését hozó november eleji budapesti kick-box világbajnokság után újabb siker érte a sportágat. Papp László Budapest Sportdíjban részesült Király István, a hazai szövetség alelnöke, aki úgy érzi: a kick-box felkerült a magyar sport térképére, és nem lehet más a cél, mint a kiemelt sportágak közé kerülés.

 

 

Öt sportembernek adta át Tarlós István főpolgármester ? a főváros egyesítésének évfordulója alkalmából ? a rangos kitüntetést. Király István mesteredző, az MKBSZ alelnöke és az európai szövetség első alelnöke ?a magyar kick-box sportban elért kiemelkedő eredményeiért, valamint közösségformáló tevékenységéért? részesült elismerésben.

 

?Számomra ez a díj azt jelenti, hogy a kick-box véglegesen és visszavonhatatlanul felkerült hazánk sporttérképére? ? fogalmazott a sportvezető. ? ?De büszkén mondhatom, hogy szinte a semmiből alkottunk valami nagyot a világbajnokság megrendezésével. Az egész hazai kick-box társadalom összefogott, és megmutatta, hogy elkötelezettséggel, kitartással, önzetlenséggel és rengeteg munkával olyan sikert lehet elérni, ami a magyarság és nemzetünk elismertségét hivatott elősegíteni.?

 

Király István mellett olyan kiválóságok részesültek díjazásban, mint Angyal Éva olimpiai és vb-érmes kézilabdázó, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Eb-ezüstérmes atléta, Kausz István olimpiai és világbajnok vívó, öttusázó és Vaskuti István olimpiai bajnok kenus.

 

?Óriási megtiszteltetés és eredmény, hogy a kick-box általam nem olimpiai sportágként is egy lapon van említve ezekkel a nagyszerű sportolókkal és sportágakkal. És nem lehet más a célunk, minthogy az elismertséget megtartsuk és ki is aknázzuk. Ha belegondolunk, hogy ez a közel kétezer fős világbajnokság hány vendégéjszakát és mekkora bevételt jelentett Magyarországnak ezalatt a tizenkét napos verseny alatt, akkor kijelenthető, hogy a sporteredményeken túl nagyon komoly gazdasági hatásai is érzékelhetőek voltak. És mint az európai szervezet első alelnöke, fő célom, hogy minél több ilyen versenyt hozzak hazánkba.?

 

A Magyar Kick-box Szövetség alelnöke szerint nem lebeghet más a szemük előtt, mint hogy a jövőben kiemelt sportággá váljanak.

 

?Ha a döntéshozók napirendre veszik a kick-boxot, és érzékelik ezt a komolyságot, amellyel mi a sportágunkhoz, nemzetünk sikereihez állunk, és ezeket a rendkívüli eredményeinket, amelyeket fel tudunk mutatni, akkor bízunk benne, hogy azok a fiataljaink, akik a BOK Sportcsarnokban a vb döntőjén mint magyar válogatott, bevonultak köszönteni a többezres nézősereget, ők is megtapasztalhatják, hogy teljesítményüket minden szinten elismerik, és a  kick-box hamarosan kiemelt sportággá tud válni? ? mondta Király István.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS


Soros mást gondol a "Soros-tervről", mint a Fidesz

2017. november 20. hétfő 20:44

Gyűlöletkampányra igazságkommunikáció.
Ingatlancsalás miatt nyomoz az indiai rendőrség Marija Sarapova ellen

2017. november 20. hétfő 20:30

Az ötszörös Grand Slam-győztes teniszező egy ingatlanügyben lehet vétkes.

ATP-vb - Dimitrov lett a világbajnok

2017. november 20. hétfő 20:25

A teniszező három szettben, 2 óra 32 percig tartó csatában 7:5, 4:6, 6:3-ra legyőzte David Goffint.
Kedd: hajnalban lehet hó, aztán sok eső, de azért ne bánkódjon

2017. november 20. hétfő 20:17

A csúcshő 2-9 fok között alakul.
120 éve alapították a MAFC-ot!

2017. november 20. hétfő 20:06

mafcmefcs01

Az elmúlt héten a Műegyetemi Atlétikai és Football Club a BME főépületének dísztermében emlékezett meg alapításának 120. évfordulójáról.

mafcmefcs01

Az ünnepségen köszöntőt mondott többek közt dr. Bretz Gyula klubelnök, dr. Székely Mózes MEFS-főtitkár és Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, a testnevelési Egyetem rektora, a MOB tagjai is.

Mint ismeretes, 1897-ben Hajós Alfréd és Gillemot Ferenc azzal a céllal hozta létre a MAFC-ot, hogy sportolási lehetőséget biztosítsanak a műegyetemi hallgatóknak. A 120 éves múlt bővelkedik a sikerekben. Harmincnál is több olimpikont adott a MAFC a magyar sportéletnek, közülük kiemelkedik két aranyérmes; Pósta Sándor olimpiai bajnok kardvívó és Nagy Imre olimpiai bajnok öttusázó.

Ugyanakkor nem feledkezünk meg az 1917-ben szerzett bajnoki címről sem pólóban. A klub olyan kiemlekedő alakokat adott a sportágnak, mint dr. Donáth Leó, Zsoldos Károly, dr. Beleznay László, Repa Imre és dr. Somóczi Lóránt. Utóbbi szakvezető emlékét egy emléktábla is őrzi a Komjádi uszodában.

Bretz Gyula, a MAFC elnöke az ünnepség után honlapunknak elmondta, a sporteredményekben, talán nem érjük utol azt a színvonalat jelenleg, amit az első hét-nyolc évtizedét a MAFC-nak jellemezte. A ’80-as években a sport eltolódott a profizmus felé, amit az egyetemi klub nem tudott felvállalni, így jobban átálltuk az utánpótlás nevelésre mutatott rá.

A klub első embere Frankl Róbert mondására is kitért, “az egyetemi sport egy olyan árva gyerek, amelyiket egyik szülője sem ismeri el sajátjaként. Sem az egyetemek és főiskolák, sem a magyar állami sport.” Elsősorban a finanszírozásra értem – tette hozzá.

Az elnök felhívta a figyelmünket arra is, hogy a nehézségek ellenére a MAFC 32 szakosztályt működtet. A “hagyományos” sportágak mellett megtalálhatók olyanok is, mint például az aerobicot, a baseballt, fallabdát, a lövőszakosztályt és a mászószakosztályt – zárta Bretz Gyula.

A csütörtöki ünnepséghez tartozik még, hogy átadták a MAFC-Gillemot Ferenc Vándordíjat, amelyet idén Réti Kamilla öttusázónak ítélte oda ezt a díjat az Elnökség, aki az Országos Felnőtt Magyar Bajnokság 4. helyezettje volt, de külföldi világversenyekről is figyelemreméltó eredményekkel tért haza.

A MAFC-ért végzett munkájáért elismerésben részesült még Janecskó András, a MAFC Atlétika szakosztályának vezetője, Mészáros Csaba, a MAFC súlyemelő szakosztályának vezetője, valamint Pázmányi Gábor sportvezető és edző, aki vízilabdázók között ért el kiemelkedő sikereket.

(vizipolo.hu, ujbuda.hu)

Fotó: mozduljra.hu

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Halott csecsemő egy társasháznál - Videó

2017. november 20. hétfő 19:35

Egy konténer mellett hevert a kis test.
Mégis lemond Mugabe

2017. november 20. hétfő 19:35

A katonákkal kötött alku értelmében a zimbabwei elnök és felesége teljes védettséget kap.
Elfogatóparancs tanárok ellen Törökországban

2017. november 20. hétfő 19:28


Emberhalál a síneken - Egyetlen este két vonatgázolás

2017. november 20. hétfő 19:24

Azegyik tragédia Budapesten, a másik Algyő közelében történt.
Tippkirály: Duplán megéri a Barcelona meccsére tippelni!

2017. november 20. hétfő 19:19

Vasárnap talán a szezon legnehezebb bajnokija vár a Barcelonára, hiszen a szárnyaló Valencia otthonába látogat.
Téves

2017. november 20. hétfő 19:01


A "nem fontosak" demonstráltak - Nekik is járhatna a metró

2017. november 20. hétfő 18:43

A 3-as metró felújításából kispórolják az akadálymentesítést.
Tenisz: A női egónak is köszönhető Babos vb-győzelme

2017. november 20. hétfő 18:34

Babos Tímea egy hosszabb lélegzetvételű interjút adott az ujszo.com-nak.
Meghalt a sorozatgyilkos szektavezér

2017. november 20. hétfő 18:30

A Sharon Tate-gyilkosság kitervelőjeként és irányítójaként is ismert Charles Manson 83 éves volt.
A KSH döbbenetes adatai - Tényleg nagy a baj a népességgel

2017. november 20. hétfő 18:15

Az első népszámlálás óta még soha nem volt ilyen rossz a mutató.
Meghalt Konkoly István volt megyéspüspök

2017. november 20. hétfő 18:11

Hétfőn, életének 87. évében hunyt el a nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök.
Lengyelül mutatja be A Meztelen Bohócot a Recirquel

2017. november 20. hétfő 18:00

November 21-én a Lódzi Nagyszínházban vendégszerepel a Recirquel a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében. A Meztelen Bohóc című előadás a társulat legmonumentálisabb, egész estés újcirkusz darabja, amely a világ számos országában aratott már szakmai és közönségsikert. A társulat jóvoltából a produkciót most lengyelül tekintheti meg a lódzi közönség - tájékoztatta a Balassi Intézet az OrientPress Hírügynökséget.


NB I: Szombathelyen a Fradi, íme, a hétvégi forduló szorzói

2017. november 20. hétfő 17:44

Megkezdődik a visszaszámlálás, idén már csak három fordulót rendeznek az NB I-ben. Lássuk a 17. forduló szorzóit!
A kígyótestű kézis lövése mindenkit váratlanul ért

2017. november 20. hétfő 17:43

A dán Möller rossz lövései miatt tanult be trükköt.

Még egy hónapig lehet pályázni az Európa Kulturális Fővárosa címre

2017. november 20. hétfő 17:40

December 20-ig küldhetik be pályázatukat az Emberi Erőforrások Minisztériumához (EMMI) azok a hazai települések, amelyek pályázni kívánnak a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre - emlékeztetett közleményében a Kultúráért Felelős Államtitkárság.


Lassan egy éve kiemelt járás Zalaegerszeg

2017. november 20. hétfő 17:20

2011. óta több lépésben folyik az államigazgatás szervezeti átalakítása ? mondta el az OrientPress Hírügynökségnek Pék Patrícia, a Zalaegerszegi Járási Hivatal Hatósági Főosztályának vezetője. Ennek a folyamatnak egyik eleme a járási hivatalok 2013. évi megalakítása, az új típusú kormányablakok országos hálózatának kialakítása, majd egy 2016. évi kormányhatározat alapján a járási hivatalok megerősítése. 2017. január 1. napjától a megyeszékhely járási hivatalok kiemelt járási szerepkörbe emelkedtek.


"Hazudik" - Az LMP akciózott Németh Szilárd beszéde alatt a Parlamentben

2017. november 20. hétfő 17:16

Szembesítették - igaz hátulról - a sorosozó politikust az igazmondás szükségességével.
Teherautó-adomány Kárpátaljára a kormánytól

2017. november 20. hétfő 17:01

Egy görögkatolikus parókus meg is áldotta a járműveket.
Tízéves program indult a szakképzési intézmények felújítására

2017. november 20. hétfő 17:00

Tízéves intézményfejlesztési programot indított az iskolák felújítására a kormány idén, miután a minőségi szakképzés amellett, hogy felkészíti a tanulókat arra, hogy a felgyorsuló világban is megállják a helyüket, azt is jelenti, hogy a huszonegyedik századhoz illő környezetben tanulhassanak ? mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola új épületének átadó ünnepségén.


Új járatokat indít a Wizz Air London-Lutonból

2017. november 20. hétfő 16:58

Jövőre új útvonalakat nyitnak.
Baji Balázs a Budapesti Honvédnál folytatja pályafutását

2017. november 20. hétfő 16:55

A 28 éves gátfutó úgy érezte, további fejlődése érdekében eljött az ideje a váltásnak.
Több pénz jut a bölcsödeépítésekre

2017. november 20. hétfő 16:40

Egy törvénymódosítási javaslat értelmében megemelnék a bölcsődékbe és a mini bölcsődékbe a más településről felvehető gyermekek számát 2018. január elsejétől - közölte az OrientPress kérdésére Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 104. Kormányinfón. Eközben az önkormányzatok számára kedvezőbbé válik az intézmények fenntartása és újabb forrásokat biztosítanak bölcsődék kialakítására is.


Felrobbantottak egy NFL-stadiont, az újtól 30 méterre

2017. november 20. hétfő 16:38

Az 1992-ben átadott Georgia Dome az Atlanta Falcons otthona volt. 2 tonna robbanószer kellett.

TipPics: Olvasónk beült a lottózóba és nyert egy havi fizetést - fotó

2017. november 20. hétfő 16:34

Felhasználónk képfeltöltései alapján nem zárt rossz napot múlt hét pénteken.
Köpött egy kis vért, lekísértük a pályáról, aztán lejátszotta a meccset

2017. november 20. hétfő 16:25

Gyerekek életével játszhatnak azok a futballedzők, akik nem tudják, mit kell tenni eszméletvesztés és agyrázkódás esetén. Nem számít, ha a gyerek azt mondja, jól van.

Amerikai díj a BUDAPEST NOIR zenéjéért

2017. november 20. hétfő 16:20

Pacsay Attila nyerte a legjobb külföldi filmzene díját a BUDAPEST NOIR-ért a Hollywood Music in Media Awards-on Los Angeles-ben.


Kell-e nekünk euró? - Megkérdezték a népet

2017. november 20. hétfő 16:08

Vértes András arra figyelmeztet, hogy Európában a lényeges döntések az "euró klubban" dőlnek el.
Olcsóbb lesz a tankolás, és nem fillérekkel

2017. november 20. hétfő 16:01

A benzin és a gázolaj ára is mérséklődik, nem egyenlő mértékben.
Új fákat kap a Városliget

2017. november 20. hétfő 16:00

Alapos előkészítő munkák és kiterjedt társadalmi egyeztetéseket követően októberben megkezdődött a Városliget 100 hektáros parkjának kert- és tájépítészeti megújításának első üteme. Ennek keretében elkezdik az érintett területek teljes növény- és faállományának megújítását is, amelynek első lépéseként összesen 17 új, egészséges és ligethonos faegyedet ültetnek el. Az első ütem munkálatai során további fatelepítésekre is sor kerül majd, jövő év tavaszáig összesen 67 fa lel új otthonra a Városligetben.


Hűha - Amikor László Petra és a Jobbik összecsap

2017. november 20. hétfő 15:48

Volner János szerint a menekültrugdosó asszony megint nem bírt magával.
Átadták a megújult Európa Ligetet az I. kerületben

2017. november 20. hétfő 15:40

A Budavári Önkormányzat saját forrásból újította meg az évek óta romosan álló Európa Ligetet. A Bécsi kapu mellett található park, ami egy remek találkozási pont, ezentúl a kerületi iskoláknak és az itt élőknek ad sportolási lehetőséget ? tájékoztatott közleményében a hivatal.


Tipp: Kitömheti ellenfelét a Palmeiras - ez a hétfői tuti?!

2017. november 20. hétfő 15:35

Gólt, gólokat kell szereznie a kiesés elöl menekülő Avainak, ezt pedig a szárnyaló Palmeiras kihasználhatja.
"Az illiberális állam legfőbb vesztesei a gyermekek"

2017. november 20. hétfő 15:33

A kis magyar polgárokat védeni hivatott rendszer súlyosan alulfinanszírozott, "a széleken" lényegében nem is működik.
Médiakampány indult a gyógyszermellékhatások bejelentéséért

2017. november 20. hétfő 15:20

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) lakossági médiakampányt indított, hogy minél többen jelentsék a feltételezett gyógyszermellékhatásokat. Az idei figyelemfelhívó kampány középpontjában a vény nélküli gyógyszerek állnak ? tájékoztatott közleményében a társaság.


Ahol álommunkát kínálnak az orvosoknak

2017. november 20. hétfő 15:11

Minden feltételt biztosítanak ahhoz, hogy érdemes legyen kivándorolni.
X-Faktor - Kiderült, ki váltja a fináléra Kiss Ramónát

2017. november 20. hétfő 15:09

A műsorvezető-színésznő ugyanis celeb lesz, akit ki kell menteni.
Hatalmas veszteség: 49 évesen ment el a teniszcsillag

2017. november 20. hétfő 15:02

Hosszan tartó, súlyos betegség után 49 éves korában elhunyt Jana Novotna, a csehek wimbledoni bajnok teniszezője. És távozott az élők sorából Pancho Segura volt világelső teniszező is.
Franciaország: átadták az első hókészítő gépet

2017. november 20. hétfő 15:00

A Portes du Soleil sírégió francia oldalához tartozó Châtel síterepén üzembe állították Franciaország első hókészítő gépét. Ugyan nem az a cél, de a gép akár +25 fokos hőmérsékleten is képes havat készíteni. Igazából a nulla fok feletti enyhe időben lehet kihasználni az előnyeit.
Meghalt Kállay Géza, az "ELTE legmelegszívűbb tanára"

2017. november 20. hétfő 14:51

Az irodalomtörténész három nappal 58. születésnapja előtt, hirtelen távozott.
Takarnet-karbantartás lesz december 8-án

2017. november 20. hétfő 14:40

A Takarnet rendszer karbantartása miatt december 08-án pénteken 14.00 és 20.00 óra között a Takarnet-rendszer egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők - írja a BFKH Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály.


NB II: Beérte a Várda az MTK-t, de a bukikat ez nem hatja meg

2017. november 20. hétfő 14:38

Fej-fej mellett áll az NB II tabelláján az MTK és a Kisvárda, a bajnoki címet illetően mégis egyértelmű a helyzet.
Gyurcsány Ferenc is hívhatja telefonon

2017. november 20. hétfő 14:28

"Ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon."
Dárdai nem könnyű terve: 9 pont, különben ég a karácsony

2017. november 20. hétfő 14:22

A Herthának hattal van több pontja, mint a kiesőnek.

November 18-án rendezték meg a III. Erzsébet-bált

2017. november 20. hétfő 14:20

A GödöllŐsz Fesztivál lezárásaként november 18-án rendezték meg a III. Erzsébet-bált a Gödöllői Királyi Kastélyban. Az est bevételét minden évben jótékony célra fordítják, idén a Habsburg Eilika Alapítvány munkáját támogatták ? közölte Gémesi György polgármester.


Íme, a Magyar Kupa elődöntőjének párosítása

2017. november 20. hétfő 14:03

noibvsc2016

Ma a szövetségben elkészítették a Magyar Kupa elődöntőjének párosítását.

noibvsc2016

A Fradi az UVSE-vel, a Dunaújváros a BVSCV-vel került össze az MK-ban. A mérkőzéseket december 9-én rendezik a Komjádi Uszodában, ahol másnap kerül sor a fináléra, 17.45-től

A női Magyar Kupa négyes döntőjének programja:

december 9., szombat, elődöntő:

FTC-UVSE

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – BVSC-Zugló Diapolo

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Sokkoló győzelmet szerzett a selejtezőből induló pingpongos

2017. november 20. hétfő 14:03

A világranglista első kettőjét és az olimpia bajnokot is verte Csen a Word Touron.

Sikerrel zárult a XIV. Kormánytisztviselői Véradó Hét Tolnában

2017. november 20. hétfő 14:00

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdon, Dombóváron és Tamásiban hirdetett véradási lehetőséget munkatársai részére - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal.


Már nem csak a nőknél mester az új teniszvilágbajnok

2017. november 20. hétfő 13:46

Serena Williams, Marija Sarapova és Nicole Scherzinger után a teniszpályákat hódítja a bolgár világbajnok.
Ertl Péter marad a Nemzeti Táncszínház igazgatója

2017. november 20. hétfő 13:40

Ügyvezetői megbízatása 2018. január elsejétől öt évre szól.
Angol foci: Folytatják a szárnyalást a sirályok?

2017. november 20. hétfő 13:37

Reális tippet találtunk a forduló zárómeccsére, a Brighton-Stoke-ra.
Tűz - Családot menekítettek ki a rendőrök Tápiószelén

2017. november 20. hétfő 13:30

Az anya telefonált, hogy ég a házuk és családtagjaival az emeletre menekültek.
Junior Prima-díj - Átadták a sajtó kategória elismeréseit

2017. november 20. hétfő 13:24

Tavaly férfitöbbség volt a díjazottak között, most kizárólag nők nyerték el az elismerést.
Belebukott a vb-égésbe az olasz emeleszelnök

2017. november 20. hétfő 13:24

90 napon belül új vezetőt kap az Olasz Futballszövetség.
Tanárokat gyanúsítanak a török puccskísérletben való részvételért

2017. november 20. hétfő 13:20

Újabb 107 korábbi tanár ellen adtak ki elfogatóparancsot hétfőn a török fővárosban, Ankarában és környékén azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állnak a tavaly nyári puccskísérletért felelőssé tett gülenista hálózattal ? jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.


Peák és Benkó győzött a Veszprém Crosson

2017. november 20. hétfő 13:07


Öngyilkos lett egy katona lőgyakorlat közben

2017. november 20. hétfő 13:06

A Honvédelmi Minisztérium (HM) egyelőre nem erősítette meg az értesülést.
Megnyílt a Makovecz Központ és Archívum

2017. november 20. hétfő 13:00

Makovecz Imre a magyar szellem átmentéséért élt és dolgozott, hagyatéka él és folytatásra vár a Kárpát-medencében ? mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészről elnevezett budapesti központ és archívum hétfői megnyitóján.


Megújult a NAK applikációja

2017. november 20. hétfő 12:40

A NAK APP 2.0 projekt első fázisának köszönhetően az eddig csak a köztestület internetes portálján elérhető szolgáltatások immár mobil környezetben is megjelennek. Az alkalmazás Android operációs rendszert használó telefonokra a Google Play áruházból, iPhone készülékekhez pedig az App Store-ból ingyenesen érhető el. A NAK applikációjának további fejlesztése 2018-ban várható.


Angol foci: Londoni mega csapatok harcolnak a 20 éves brazil tehetségért

2017. november 20. hétfő 12:33

Richarlisonért bejelentkezett a Tottenham és az Arsenal is.
Nógrádi: Merkel meggyengült

2017. november 20. hétfő 12:20

Azzal, hogy kudarcba fulladtak a kormányalakítási egyeztetések Németországban, Angela Merkel kancellár meggyengült ? mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.


600 milliót csaltak el csokikereskedők

2017. november 20. hétfő 12:17


Magic Johnson szintjére lépett a Lakers-újonc

2017. november 20. hétfő 12:14

Lorenzo Ball újra tripla-duplázott az NBA-ben.
Csodálatos fotókiállítás nyílt a Hevesi-sík madarairól

2017. november 20. hétfő 12:00

A Mezőszemerei Civil Egyesület az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő civil szervezetek számára természetismereti program megvalósítására kiírt szakmai pályázatán nyert összegből, valamit az önkormányzat támogatásával nyitott csodálatos természetfotó-kiállítást a mezőszemerei faluházban.


Rugalmas biztosításokkal szólíthatók meg a fiatalok

2017. november 20. hétfő 11:40

A 18-39 évesek mintegy kétharmadának tetszik a rugalmas vagyonbiztosítás, döntő többségüknek pedig a mobil applikációval köthető lakásbiztosítás. Ennek a generációnak a hatékony megszólítását szolgálta a Magyar Biztosítók Szövetségének esettanulmány versenye, amelynek győztes pályamunkája online marketing, valamint oktatási ötletekkel hozná közelebb saját nemzedékéhez a biztosításokat ? derül ki a MABISZ sajtóközleményéből.


Vb-hetedik lett a Silvestri-Váradi kettős

2017. november 20. hétfő 11:32

Moldáv világbajnoki arany

 

A Világjátékok-résztvevő Andrea Silvestri-Váradi Martina kettős a hetedik helyen végzett a latintáncok 2017-es világbajnokságán. A világversenyt Bécsben rendezték meg.

 

A 87 párost felvonultató viadalon Silvestriék mellett Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix képviselte Magyarországot. Ők végül holtversenyben a 78.-82. helyen végeztek.

A világbajnoki aranyérmet a moldáv színekben versenyző Gabriele Goffredo és Anna Matus szerezte meg, az orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno, valamint a német színekben versenyző Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska előtt.

A 2611 párost nyilvántartó világranglistán a Silvestri-Váradi kettős a 7. helyen áll, Szőtsék jelenleg a 309. pozícióban vannak, míg az élen a világbajnok Goffredo- Matus duó található.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS


Spanyol foci: Semmit nem fizet már a Barca bajnoki címe

2017. november 20. hétfő 11:28

A Barcelona tovább növelte előnyét a Real Madriddal szemben, így a bukmékerek elkönyvelték a katalán aranyérmet.
"A kormány videojátékokra fordíthatja a rákos betegektől elvont 2 milliárdot"

2017. november 20. hétfő 11:27

Liberálisok: az eltékozolt milliárdok mögött egyéni gazdasági és lobbiérdekek állhatnak. Cáfol az Emmi.
Hülyék az edzők, és hoznak hülyébbnél hülyébbeket

2017. november 20. hétfő 11:27

Mezey György osztotta ki a magyar futballt.
Novák Katalin: egyre népszerűbb a csok

2017. november 20. hétfő 11:20

Egyre népszerűbb a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), ma már minden hatodik ingatlanvásárlásnál csok-ot vettek igénybe ? mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.


Trump: Inkább a kínai börtönben kellett volna hagyni a kosarasokat

2017. november 20. hétfő 11:04

Három bolti tolvaj játékost mentett ki Trump, de az egyikük apja beszólt az amerikai elnöknek.

Új villamosokat és trolikat kaphat a főváros

2017. november 20. hétfő 11:00

További huszonhat darab új, alacsonypadlós CAF Urbos 3 villamos, valamint hatvan darab új, alacsonypadlós Škoda-Solaris trolibusz érkezhet Budapestre. A 27,8 milliárd forint összértékű beruházás az Európai Unió, a kormány és Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozásában valósulhat meg. Az elmúlt években bevált és megkedvelt járműflották fejlesztésének köszönhetően így már összesen 96 darab Škoda-Solaris trolibusz és 73 CAF-villamos közlekedik majd a főváros útjain a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére a BKV Zrt. üzemeltetésében - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.


Gyötrelmesebb félideje még senkinek nem volt az NFL-ben

2017. november 20. hétfő 10:52

A Bills újonc irányítója negatív csúcsot állított fel, és ehhez egyetlen félidő elég volt neki.

Meghalt Jana Novotná, Wimbledon bajnoka

2017. november 20. hétfő 10:26

A teniszező 49 évet élt.

Ha tudnák, mi volt az igazi bajom, sokkot kapnának az emberek

2017. november 20. hétfő 10:05

Ibrahimovicnak nem csak szalagszakadása volt.

87 éves vereségsorozat jött össze a 94. percben

2017. november 20. hétfő 09:22

Az olasz Benevento hátrébb lökte a szégyenlistán a Manchester Unitedet. Csak összejött a 13. bukta.
Szép csendben olimpiai favorittá emelkedett Liu Shaolin

2017. november 20. hétfő 08:53

Történelmi aranyat szerezhet jövő februárban a gyorskoris, de az öccse is bejöhet a dobogóra.

Férfi Ob I/b: a KSI és az UVSE továbbra is az élen

2017. november 20. hétfő 07:57

általanos kép0123

Nem tudott hibázni a KSI és az UVSE sem a 8. fordulóban.általanos kép0123

Az A-csoportban az UVSE nem meccset húzott be, hiszen a Nagkanizsát verte. Érdekesség, hogy csak a BVSC tudott idegenben nyerni. A Neptun, a Cegléd és a Vasas is otthon gyűjtötte be a három egységet. A B-csoprtban a KSI Szolnokon brillírozott, Horváh jános csapata 20-8-ra verte a Tisza-partiakat. Az YBL tartja a lépést a lilákkal, még az EKF-nek és a Békéscsabának már öt pont a lemaradása.

Férfi Ob I/b., 8. forduló eredmények:

A-csoport:

A-HID OSC ÚJBUDA-BVSC-Zugló 8-12

UVSE-KVSE 8-6

Neptun VSC-MAFC “112” 10-8

Ceglédi VSE-Kaposvári VK 16-5

Vasas SC-HVSC 14-6

B-csoport:

Szolnoki Dózsa-KSI SE 6-20

Swietelsky Békéscsaba-YBL WPC 9-14

Dunakanyar-Alfa SC-ESMTK 8-9

DVSE-ASI DSE 9-10

EKF SC-Racionet Honvéd 11-9

A-csoport:

1. UVSE 21 pont
2. Kanizsa VSE 19 pont
3. BVSC-Zugló 16 pont
4. Vasas 16 pont
5. Ceglédi VSE 15 pont
6. Kaposvár 8 pont
7. A-HID OSC ÚJBUDA 7 pont
8. MAFC ?112? 5 pont
9. Neptun VSC 4 pont
10. Hódmezővásárhely 5 pont

B-csoport:

1. KSI SE 24 pont
2. YBL WPC 21 pont
3. Eszterházy Károly FSC 16 pont
4. Swietelsky Békéscsaba 16 pont
5. DVSE 12 pont
6. ASI 12 pont
7. Racionet Honvéd 4 pont
8. Szolnoki Dózsa 4 pont
9. Dunakanyar Waterpolo 4 pont
10. Alfa SC-ESMTK 1 pont

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Visszatér a spanyolok ásza a válogatottba

2017. november 20. hétfő 07:01

MaicaGarciaGodoy

A legnagyobb újdonság a spanyolok világliga keretében, hogy ismét játékra kész a center. 

MaicaGarciaGodoy

Maica Garcia Godoy maga jelentette be a nyári vb előtt, hogy ezt a nyarat a pihenésnek szenteli.

A center az elmúlt időszakban kihagyhatatlan tagja volt a spanyol válogatottnak. Az 1990-ben született pólós a 2013-as vb-n felállhatott a világ tetetjére, ráadásul otthon Barcelonában. A londoni olimpián tagja volt a bronzérmes csapatnak, tavaly azonban csak negyedik lett az ötkarikás játékokon Rióban.

Nos, a nyár után, rögtön az első megmérettetésre beválogatta Miki Oca  szövetségi kapitány csapatába. A hispánok a világligában az oroszok ellen küzdenek a jövő héten.

A spanyol válogatott világliga kerete:

Anna Espar, Laura Ester, Judith Forca, Maica García, Paula Leitón, Beatriz Ortiz, Pilar Pena, Matilde Ortiz (Astralpool CN Sabadell), Paula Crespi, María Elena Sánchez (CN Sant Andreu), Helena Lloret, Marta Bach (La Sirena CN Mataró), Clara Espar (CE Mediterrani), Anna Gual (SIS Roma).

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Dimitrov megnyerte az ATP-vébé döntőjét, csak Nadal és Federer előzi a ranglistán

2017. november 19. vasárnap 22:16

A legjobb szezonját záró bolgár a világranglista 3.

Lázár Zoltán Lacrima Di Felicitával a hortobágyi győztes

2017. november 19. vasárnap 22:02

Kelet-Magyarország a hortobágyi fedettpályás országos versennyel búcsúzott a 2017-es díjugrató versenyszezontól. Szladek Róbert versenyigazgató csapata, 660 startot regisztrálhatott a jól szervezett háromnapos, országos díjugrató versenyen. A nagykörben Kecskemét után itt sem születtek meglepetések. Péntek este a 130 cm-es, hiba-idős versenyszámot, ugyanúgy, mint 2016 novemberében most is Técsy Attila nyerte meg, ezúttal Clear Girl nevű kancájával.

cleargirl

A hétvége azonban a 19 éves ifj. Lázár Zoltánról szólt, aki szombaton szürke Katyusával tapsoló közönség előtt megnyerte a kétfázisos nagy számot. Az utánpótlás válogatott, Lázár Zoltán és további három páros, hibátlanul teljesítette Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő 135 cm-es alappályáját. Az összevetés szoros versenyt hozott, de a rutinos Lacrima Di Felicitával, Lázár utolsó indulóként leggyorsabb idővel nyerni tudott.

ifj-lazar-zoltan-lacrima-di-felicitaval-ismet-mester

Második helyen ugyanúgy, mint szombaton, országunk jelenlegi egyik legeredményesebb lovasa, a Timpex Ménes színeiben lovagló, ifj. Szabó Gábor végzett Timpex Ben Hur nyergében. A 135 cm-es versenyszám harmadik helyezettje Török Sándor lett Jotter nyergében, megelőzve a jelenleg hazánkban lovagló, indiai, Appachu Ajajit és lovát, Baleros Ballt.

 

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS


Mennyi lett volna ez a meccs videóbíróval?

2017. november 19. vasárnap 21:22

Ezt a 0-0-s Atletico-Realt Benzema megemlegeti, de még jobban az orrát törő Ramos.

Ausztria: újabb havazás kezdődött

2017. november 19. vasárnap 21:00

Vasárnapra virradóra Németország felől újabb havazás vette kezdetét, átlagosan 10-20 cm, a szerencsésebb helyeken 30-35 cm hó hullott és a hét elején is folytatódhat a havazás.
Csonttörő 49 másodperce örökkévalóság ehhez képest

2017. november 19. vasárnap 20:23

Gonya 11 másodperc után kiterült, akkorát kapott. Címmeccsen ilyen gyorsan még nem volt KO.

Flyweight preliminaries get 2017 AIBA Women?s Youth World Championships underway in Guwahati

2017. november 19. vasárnap 18:29

Sunday saw the first day of action in the 2017 AIBA Women’s Youth World Boxing Championships, with nine bouts of Flyweight (51kg) boxing and the Opening Ceremony getting the week-long tournament in Guwahati underway in style.

Australia’s Indianna Heibloem looked in strong form as she out-boxed New Zealand’s Commonwealth Youth Games winner Shylah Waikai in the opening contest, setting up a tough tie against Kazakhstan’s Zhansaya Abdraimova, winner of her frenetic bout against France’s Johanna Wonyou. Ukraine’s EUBC European Confederation Women’s Youth Boxing Championships silver medallist Anastasia Lisinska then had to be at her very best to beat Charlotte Hoffmann, a late call-up to the Germany team. Lisinska will now face India?s Jyoti Singh in the last 16.

Beyza Saracoglu delivered an assured display against Sri Lanka’s Kumarage Watthe Imesha Sewwandi Fernando, the 17-year-old Turkish southpaw controlling the entire bout to set up a tough tie against Hungary’s EUBC European Confederation Women’s Youth Boxing Championships bronze medallist, Emilia Kondakor. Russia’s Ekaterina Molchanova earned a unanimous points win over Ireland?s Shauna Blaney, never letting up the pace and energy as she produced one of the performances of the first day. The Russian number one will now go toe-to-toe with Uzbekistan’s Khursandoy Kholmatova in the next round.

In the final bout of Day One, Tajikistan’s two-time National Champion Madina Gaforova exceeded all expectations as she edged a tight victory against China’s Wang Yan. After winning on four of the five Judges? scorecards, Gaforova will now be hoping to build on her success when she meets Chinese Taipei’s Chen Tzu Hsuan on Tuesday afternoon. A celebration of local culture then rounded off Day One as the Official Opening Ceremony brought Sunday to a spectacular close. Monday?s second day of competition will see 30 bouts in total as the Light Flyweight (48kg), Bantamweight (54kg), Featherweight (57kg), Lightweight (60kg), Welterweight (69kg) and Middleweight (75kg) boxers take to the ring in Guwahati.

The post Flyweight preliminaries get 2017 AIBA Women?s Youth World Championships underway in Guwahati appeared first on AIBA.

Flyweight preliminaries get 2017 AIBA Women?s Youth World Championships underway in Guwahati

Forrás: www.boxing.hu – RSS


Frusztráltak minivilágbajnoksága az USÁ-ban ?

2017. november 19. vasárnap 18:19

Az Egyesült Államok jövő nyáron megrendezné az oroszországi világbajnokságról lemaradt válogatottak tornáját, adta hírül az amerikai ESPN tévéállomás.

A tervek szerint a házigazdákon kívül többek között a négyszeres világbajnok Olaszország, a háromszoros vébé-ezüstérmes Hollandia, valamint az előző világbajnokságokon jól szerepelt Chile és Ghana venne részt a tornán, amelyet 2018. június 14-ike és július 15-ike között bonyolítanának le.

T.G


Griezmann: Barca ?

2017. november 19. vasárnap 18:10

Francia lapértesülések szerint Antoine Griezmann, az Atletico Madrid erőssége hamarosan a Barcelona játékosa lesz.

A futballista kivásárlási ára jelenleg 100 millió euró. Ez az összeg 2018. július 1-én a duplájára emelkedik. Így a katalán sztárklub érthetően abban  érdekelt, hogy minél hamarabb megszerezze Griezmannt.

T.G.


Montella: ?A Napoli azt játszotta, amiben a legjobb?

2017. november 19. vasárnap 18:10

A Milan szombaton újabb vereséget könyvelhetett el, miután idegenben 2-1-re kikapott a bajnokságot veretlenül vezető Napolitól a Sere A 13. fordulójában. Az összecsapást követően Vincenzo Montella értékelt.

“A Napoli a bajnoki címért harcol, a legutóbbi 39 mérkőzésükön 100 pontot szereztek. Nagyon magas szinten játszanak és a mi szándékunk az volt, hogy megakadályozzuk a gyors passzos játékukat. A nápolyi együttes erőssége a labdabirtoklás és kivárják, amíg megnyílik a terület előttük. A Napoli azt a játékot játszotta, amiben a legjobb, bár ezúttal kevésbé voltak pontosak a kapu előtt. Akkor kaptuk a gólt, amikor a legjobban játszottunk, de ilyen a labdarúgás. Nem voltunk elég élesek az utolsó harmadban, de sok problémát okoztunk a Napolinak. Boldog vagyok a teljesítmény miatt, legalább annyira, mint amennyire dühös, hiszen jól játszottunk és mégis kikaptunk.”

A csapat jelenleg a 7. helyen áll és az összes mérkőzését elveszítette a tabellán előrébb álló csapatok ellen. Ez a Serie A top 6 helyezettjével szembeni mérleg: 6 meccs, 0 győzelem, 6 vereség, 4 rúgott és 15 kapott gól.

“A legutóbbi két vereségünk a Napoli és a Juventus ellen volt. Mindkét együttes előttünk van, de az eredmények ellenére játékban voltunk és időnként kiegyenlített volt a meccs. Megmutattuk karakterünket, fejlődünk és ez egy fejlődési folyamat. Mint mondtam, büszke vagyok a Napoli, a Juve, a Roma és az Inter elleni teljesítményre, mert türelemre van szükségünk, hogy elérjük a szintünket. Köszönöm a klubnak a támogatást és a bizalmat. Az eredmények eléréséhez egy folyamat szükséges, de meggyőződésem, hogy a csapat javul. Remélhetőleg ilyen teljesítménnyel jó helyzetben leszünk a tabellán.”

“Mivel három naponta mérkőzést játszunk, így nehéz edzeni és ez nem lehet kifogás. Azonnali eredményekre van szükségünk és mindenen dolgoznunk kell. A támadásoknál sokkal pontosabbnak kell lennünk. Célok? Nem tudom miért, de optimista vagyok. Úgy érzem, hogy sikerült átvészelni a szezon legrosszabb időszakát. Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy a játékosok javulni fognak és jobb eredményeket fogunk elérni. Biztos vagyok abban, hogy az első négy hely egyikén fogunk végezni.”

“Borini? Már egy ideje ebben a pozícióban játszik. Jó mérkőzése volt, védekezésben és támadásban is kivette a részét. Rodriguez? Nálam eddig szinte minden mérkőzést végigjátszott. Ezúttal úgy döntöttem, hogy Romagnolit küldöm pályára.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS


Vizes vb ? Nemzetközi díjas a magyarországi világbajnokság nyitóelőadása

2017. november 19. vasárnap 17:28

Budapest, 2017. július 14.
T?zijáték a 17. vizes világbajnokság megnyitóján a Lánchíd pesti hídf?jénél 2017. július 14-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Két kategóriában is díjazták a nyári magyarországi vizes világbajnokság nyitóelőadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett Bea World – Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján, Portóban.

Budapest, 2017. július 14. T?zijáték a 17. vizes világbajnokság megnyitóján a Lánchíd pesti hídf?jénél 2017. július 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

A péntek esti eseményen az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a vb-nyitány főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át – a világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. szombati tájékoztatása szerint.

Emellett a világ legjobb megnyitóit, ünnepi ceremóniáit elismerő Opening/Celebration kategóriában is díjazták a produkciót: itt ezüst trófeát érdemelt ki a budapesti nyitóelőadás, amely a 2016-os riói nyári olimpia megnyitója mellett lett második.

A Budapest szívében négy darab, 80×10 méteres uszályból kialakított, a Dunán lebegő színpadon 220 önkéntes és fiatal sportoló, valamint közel 700 művész által létrehozott grandiózus produkciónak és az MTVA közvetítéséről tudósító több mint 55 nemzetközi csatornának – köztük a nyitóelődást online élőben adó CNN csapatának – köszönhetően szerte a világban nézők sokasága gyönyörködhetett a magyar kultúrában és a főváros szépségében. Ezt a lenyűgöző látványvilágot és összművészeti víziót, a páratlan helyszínt és a kivételes technológiai megvalósítást ismerte el Bea World – Best Event Awards nemzetközi szakmai zsűrije – olvasható a tájékoztatóban.

“Gyönyörű feladat volt bemutatni gazdag kultúránk és az abból eredő sportkultúránk kapcsolatát a vízzel. Ez a különleges produkció a hazai művészeti szcéna valódi összefogásából született. A Müpa csapata, a velünk dolgozó magyar művészek és a teljes hazai és nemzetközi stáb elképesztő odaadással és maximalizmussal dolgozott, mindenki nagyszerű munkát végzett”  – idézi a kommüniké az előadás főrendezőjét, Káel Csabát.

(MTI-vizipolo.hu)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


Suso ma 24 éves

2017. november 19. vasárnap 17:05

 Suso, a Milan spanyol válogatott játékosa ma ünnepli 24. születésnapját.

Jesús Fernández Joaquín Sáenz de la Torre, ismertebb nevén Suso 1993. november 19-én született Cádiz városában, Spanyolországban. Nagyon fiatalon, mindössze 12 évesen csatlakozott a helyi csapat akadémiájához, majd felfigyelt rá és szerződtette az angol élvonalban szereplő Liverpool.

A spanyol középpályás 18 évesen debütált a Liverpoolban 2012 szeptemberében egy Manchester United elleni mérkőzésen. Suso a 2013/2014-es szezont kölcsönben az Almeiránál töltötte, majd 2015 januárjában aláírt a Milanhoz. Kezdetben nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba, így egy fél évet a Genoában szerepelt kölcsönben, ahol jó teljesítményt nyújtott és ennek köszönhetően megkapta a bizonyítási lehetőséget Vincenzo Montellától. Suso az előző idényben a csapat kulcsembere volt és 37 tétmeccsen 7 gólt és 11 gólpasszt jegyzett.

Suso ebben a szezonban is jól teljesít, eddig 6 gólt szerzett és 6 gólpassz osztott ki.

Suso ma ünnepli 24. születésnapját.

Isten éltesse sokáig!

Forrás: www.acmilan.hu – RSS


Női válogatott: fiatal csapattal kezdjük meg a világliga szereplést

2017. november 19. vasárnap 13:23

Budapest, 2017. július 24.
Bíró Attila szövetségi kapitány (k) a n?i vízilabdatorna negyeddönt?jében játszott Görögország - Spanyolország mérk?zésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 24-én.
MTI Fotó: Czagány Balázs

Fiatal magyar női vízilabda-válogatott utazik Utrechtbe, a világliga sorozat első mérkőzésére.

Budapest, 2017. július 24. Bíró Attila szövetségi kapitány (k) a n?i vízilabdatorna negyeddönt?jében játszott Görögország - Spanyolország mérk?zésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 24-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

(MTI Fotó: Czagány Balázs)

A vasárnap bejelentett 13 fős keretben mindössze három Európa-bajnok játékos, Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Szűcs Gabriella szerepel. A weboldal emlékeztet, hogy ott van az utazók között a 26-szoros válogatott Gyöngyössy Anikó, aki korábban kapusként szerepelt a nemzeti csapatban, s most centerként tér vissza.

 “Fiatal csapattal megyünk, kíváncsi vagyok, a keretben lévők milyen teljesítményre képesek”

– idézi a magyar szövetség (MVLSZ) honlapja Bíró Attila szövetségi kapitányt, akinek együttese kedden a hollandok ellen kezdi meg szereplését a sorozatban.

  A magyar válogatott kerete:
kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes)
mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebacca (UVSE), Szücs Gabriella (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A magyarok programja:
1. forduló: november 21., Hollandia-Magyarország

(MTI-vizipolo.hu)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


A Miskolc sportszerűségből jelesre vizsgázott

2017. november 19. vasárnap 09:59

miskolc2017101401

A 7. kör legsportszerűbb nyilatkozatát a miskolciak vezetőedzője mondta, a 18-2-re megnyert Szeged elleni meccs után. miskolc2017101401Talán több is történt a férfi Ob I 7. körében, mint a korábbi fordulókban. A két szuperrangadón túl, ahol a Szolnok a Fradi ellen, még az Eger az OSC ellen győzött, a Kaposvár megszerezte első győzelmét. A sort a Miskolc-Szeged meccsel folytathatjuk, ahol Sike József együttese 18-2-re győzött, mégsem az eredmény számszerűsége miatt, hanem a meccs után tett nyilatkozata miatt marad emlékezetes a meccs.

A hazaiak trénere, Sike József a következőket mondta a meccs után: Fantasztikus dolog Varga Péter kollégám részéről, hogy ilyen nagy múltú klubot igyekszik a felszínen tartani. 1977 és 1983 között én is játszottam Szegeden, ezért rendkívül rossz érzés volt ilyen állapotban látni az együttest. Természetesen a csapatok más célokért küzdenek, és a súlycsoport is eltérő. Azt kívánom nekik, hogy sikerüljön két játékost igazolni, ilyen nagy múltú csapat ugyanis nem eshet ki az élvonalból – mondta a Miskolc edzője.

A Szegednek a férfi Ob I 7. fordulója után sincs pontja, még a Miskolc a B-csoport harmadik helyén áll 12 egységgel.

Fotó_ MVLC / facebook

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


?Nem találok szavakat annyira örülök a győzelemnek?

2017. november 19. vasárnap 08:40

kaposvar01

A kaposvári edző, Berta József nem találta a szavakat, amikor legyőzték a Debrecent a férfi Ob I, 7. fordulójában.

kaposvar01

A forduló egyik, ha nem a legnagyobb meglepetését okozta a Kaposvár azzal, hogy idegenben begyűjtötte a három pontot a Debrecen ellen. Az eddig pont nélkül álló, már edzőt is cserélő – Szécsi Zoltán helyét, Berta József vette át – nehéz helyezetben lévő együttesnek új lendületet adhat ez a siker.

A meccs után így értékelt Berta JózsefNagyon boldog vagyok, megszereztük az első győzelmünket. Mondanám, hogy ezért jöttünk, de ez így nem igaz, viszont csak gratulálni tudok a csapatomnak. Egy nagyon kemény ellenfelet vertünk meg. Nem tudok szavakat találni, mert annyira örülök. Nagyon kellett ez a győzelem nekünk, mint egy falat kenyér – fejezte be a kaposvári tréner.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: ? Vízválasztó volt számunkra ez a mérkőzés. A szezon előtt a legjobb nyolcba kerülést tűztük ki célul, ahhoz kellett volna ez a három pont. A meccs után, habár kikaptunk, gratuláltam a játékosoknak, mert szívvel-lélekkel küzdöttek az utolsó utáni pillanatig. A találkozót meghatározta, hogy másfél perc után elveszítettük elsőszámú centerünket. Most két rangadó vár ránk, amiken valószínűleg nem játszhat, de fellebbezünk a döntés ellen. A csapat tartását bizonyítja, hogy nem jöttünk ki rosszul ebből a négy perces periódusból. Végig a győzni akarás lebegett a játékosok szeme előtt, de a végére már elfogytunk, és már teljesen más posztokra kellett beküldenem játékosokat. A Kaposvár rutinosan megoldotta ezt a találkozót. Bár ők játszottak idegenben, de én is úgy éreztem, mintha nem hazai környezetben játszanánk. Remélem, hogy a vereség ellenére erős marad ez a társaság – mondta a Debrecen trénere.   

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


?Nem tudok többet mondani, mert annyira boldog vagyok?

2017. november 19. vasárnap 08:24

kaposvar01

A kaposvári edző, Berta József nem találta a szavakat, amikor legyőzték a Debrecent a férfi Ob I, 7. fordulójában.

kaposvar01

A forduló egyik, ha nem a legnagyobb meglepetését okozta a Kaposvár azzal, hogy idegenben begyűjtötte a három pontot a Debrecen ellen. Az eddig pont nélkül álló, már edzőt is cserélő – Szécsi Zoltán helyét, Berta József vette át – nehéz helyezetben lévő együttesnek új lendületet adhat ez a siker.

A meccs után így értékelt Berta József: Ngyon boldog vagyok, megszereztük az első győzelmünket. Mondanám, hogy ezért jöttünk, de ez így nem igaz, viszont csak gratulálni tudok a csapatomnak. Egy nagyon kemény ellenfelet vertünk meg. Nem tudok többet mondani, mert annyira boldog vagyok. Nagyon kellett ez a győzelem nekünk, mint egy falat kenyér – fejezte be a kaposvári tréner.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: ? Vízválasztó volt számunkra ez a mérkőzés. A szezon előtt a legjobb nyolcba kerülést tűztük ki célul, ahhoz kellett volna ez a három pont. A meccs után, habár kikaptunk, gratuláltam a játékosoknak, mert szívvel-lélekkel küzdöttek az utolsó utáni pillanatig. A találkozót meghatározta, hogy másfél perc után elveszítettük elsőszámú centerünket. Most két rangadó vár ránk, amiken valószínűleg nem játszhat, de fellebbezünk a döntés ellen. A csapat tartását bizonyítja, hogy nem jöttünk ki rosszul ebből a négy perces periódusból. Végig a győzni akarás lebegett a játékosok szeme előtt, de a végére már elfogytunk, és már teljesen más posztokra kellett beküldenem játékosokat. A Kaposvár rutinosan megoldotta ezt a találkozót. Bár ők játszottak idegenben, de én is úgy éreztem, mintha nem hazai környezetben játszanánk. Remélem, hogy a vereség ellenére erős marad ez a társaság – mondta a Debrecen trénere.   

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS


 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |