Mi ez az oldal?
     
gazdasági hírek üzlet befektetés vállalkozás hír árfolyam részvények valuta gazdaság
 
Legyen a kezdőlapom november 21 kedd, Olivér
 
Apró Chat Humor Időjárás Kereső Otthon Szótár Térkép
Állás E-mail Hírek Játék Letöltés Oktatás Színház Üzlet
Állat Étel-Ital Hardver Kultúra Menetrend Rádió Toplista Utazás
Autó Egészség Horoszkóp Képek Mobiltelefon Sport Televízió Vírusirtás
Bank Fórum Ingatlan Könyv Műszaki cikk Szex Telefonkönyv Video
Blog Film Informatika Képeslap Nőknek Szórakozás Társkereső Zene
 
Autós hírek Bulvár hírek Gazdasági hírek Külföldi hírek Mozi & Film hírek Sport hírek
Belföldi hírek Egészség hírek Informatikai hírek Kulturális hírek Mobil & PDA hírek Tudományos hírek
 
 
GAZDASÁGI HÍREK
 
A kínai miniszterelnök látogatása miatt lehegesztik a budapesti csatornafedők egy részét

2017. november 21. kedd 10:37

Lázár János a múlt heti Kormányinfón bejelentette, hogy kínai csúcs lesz Magyarországon, ennek keretében a kínai miniszterelnök is ide látogat. Lázár akkor azt mondta, bejelentésre készülnek, mert a Budapest-Belgrád vasútvonal építését hivatalosan is bejelentik majd.

 Li Kocsiang Orbán Viktor meghívására érkezik hazánkba.

Információnk szerint a város több pontján már lehegesztik a csatornafedőket, ami nem újdonság, magas rangú vezetők érkezése esetén mindig ez történik.

Li Kocsiang Magyarországról Szocsiba repül.

(http://news.xinhuanet.com)


Mindenkit milliárdossá tett, mégis elkergették

2017. november 21. kedd 10:35

Elvette a fehér gyarmatosítók farmjait, majdnem megdöntötte a pengő világcsúcsát, elhozta a bitcoin alapú pénzrendszert. Ismerjék meg korunk legkártékonyabb gazdasági gondolkodóját, a most megbukott Robert Mugabét!

PISA-felmérés: lesújtóak a magyar diákok eredményei

2017. november 21. kedd 10:34

A kedden publikált legújabb PISA-felmérés eredményei alapján már nem csak a matematika, a szövegértés és természettudomány területén sereghajtók a magyar diákok, hanem a közös problémamegoldásban is. A világszerte 72 országban, több mint félmillió középiskolás bevonásával készült kompetenciafelmérésbe első alkalommal került be a diákok együttműködési képességét tesztelő modul.
18 millió forintra büntették a Budapest Bankot

2017. november 21. kedd 10:33

Túl csábítónak tűntek a hitelkártyák a BB és egy másik cég reklámjaiban, a jegybank lecsapott.
Nézők százai előtt ütötték meg az esztergomi képviselőt

2017. november 21. kedd 10:32

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki részegen megütött önkormányzati képviselőt – tette mindezt részegen, több száz ember előtt. Zaklatás és becsületsértés vétsége miatt állítják bíróság elé.

Az esztergomi képviselő augusztus 4-én este színházi előadásra ment. A nézőtéren beszélhetni kezdett későbbi támadójával, eközben említette meg a vádlott, hogy szülei az ő választókörzetében építkeznek és vitába keveredtek a telekszomszédjukkal. A képviselő közölte, hogy nem fog tudni neki segíteni, mivel ez a jegyző hatáskörébe tartozik.

Az ittas állapotban lévő vádlott ezután ordítozott a sértettel, és a jelenlévő több száz néző előtt a sértettet becsületsértő kifejezésekkel illette, továbbá megfenyegette azzal, hogy meg fogja verni.

A színházi est szervezője észlelte a konfliktust, odalépett az agresszív férfihoz és próbálta megnyugtatni, tisztázni, hogy miért kiabál. Erre a vádlott őt is megfenyegette azzal, hogy lefejeli.

Miközben az elkövető a színházteremből távozás közben elhaladt a képviselő mellett, a kezében lévő programfüzettel egyszer hátulról fejbe ütötte. Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kedden.


Romokban az oktatás: még mindig siralmasan teljesítenek a diákok

2017. november 21. kedd 10:32

Megérkeztek a PISA-felmérés legfrissebb eredményei, ezek alapján pedig nem mondhatjuk, hogy bármilyen előrelépést történt volna a magyar oktatás problémáinak felszámolásában ? sőt. Amellett, hogy gyakorlatilag minden területen hiányosságokkal küzdenek a magyar diákok az OECD tagállamokhoz képest, problémamegoldásban egyenesen a legrosszabbak a magyar gyerekek.
Harminc időzített bomba ketyeg az országban

2017. november 21. kedd 10:29

A Greenpeace hazai szervezete a Mérgezett örökségünk címmel készített jelentést a Magyarországon található úgynevezett időzített bombákról. Ezek azok a szennyezett területek, amik az ország több területén súlyos környezeti hatással fenyegetnek.

A Magyar Idők azt írja, a jelentés első kötete tizenöt olyan, gyakran rákkeltő és mérgező anyagokkal szennyezett területeket tárt fel, amik teljes megtisztítása és kártalanítása még mindig nem történt meg.

A második kötetben újabb tizenöt ?mérgezett örökséget” mutatnak be, a listán olyan közismert hazai cégek, ipari létesítmények is szerepelnek, mint a BorsodChem, a Dunaferr vagy az Alkaloida tiszavasvári üzeme. Ezeken a helyeken még ma is úgy folyik a termelés, hogy befejeződött volna a múltbeli szennyeződések teljes kármentesítése.

A BorsodChem területe alatt például körülbelül 500 tonna higany található a talajban.

A jelentésben szerepel a szigetszentmiklósi Bucka-tó környéke és a Budapesti Vegyi Művek is. Utóbbi Kén utcai telephelyén a rákkeltő kockázatú diklór-metán tízezerszeresen haladta meg a B határértéket a talajvízben,

rákkeltő kadmiumot pedig a határértéket több mint tizenkétszeresen meghaladva mutattak ki. 

Helyet kapott még a jelentésben az ajkai vörösiszap-tározók környezete is, itt a talajvízben a B határérték szerinti maximális 9-es pH feletti értéket is mértek a talajvízben.


Paris Hilton azt állítja, hogy ő találta fel a szelfit

2017. november 21. kedd 10:26

Hilton ezt a képet rakta ki a Twitterre, mely szerinte a világ első szelfije.

11 years ago today, Me & Britney invented the selfie! pic.twitter.com/1byOU5Gp8J

? Paris Hilton (@ParisHilton) 2017. november 19.

Persze lehetetlen megállapítani, hogy valójában ki volt a világ első szelfizője, sokak szerint Madonna, mások szerint Susan Sarandon és Geena Davis a Thelma és Louis-ban, megint mások viszont egy ismeretlen embernek tulajdonítják 1910-ből. Ha úgy vesszük, a festők önarcképei is afféle korai szelfik voltak. Egy biztos: nem Hilton és Spears voltak a világ első szelfizői.

Kiemelt kép: Getty Images / Chris Polk


Új városnegyedet húzhat fel a Gránit Pólus

2017. november 21. kedd 10:26

Budapest és egyben Közép?Kelet?Európa legértékesebb és legfrekventáltabb területén tervez fejlesztést a Gránit Pólus. A nyugati városközpont, a következő évekre tervezett legnagyobb volumenű magán ingatlanfejlesztés a régióban. Az új városnegyedben irodák, kereskedelmi egységek, lakások és szálloda épülnek.
Épp leromboltak egy stadiont, amikor beállt egy busz a kamera elé

2017. november 21. kedd 10:26

Az Egyesült Államok egyik legsokoldalúbb stadionját, a Georgia Dome-ot lerombolták, mivel az azt használó Atlanta Falcons NFL-csapat átköltözött egy másik arénába.

A Dome 1992 szeptemberében nyitotta meg kapuit, azóta amerikai-futball, egyetemi és olimpiai kosárlabda-torna és labdarúgás is helyet kapott benne. A koncerteket már meg sem kell említeni.

November 20-án robbantottak alá, de szegény Weather Channel-nézők pont nem láthatták a történelmi bontást, mert az utolsó pillanatban egy busz gurult a kamerák látószögébe, teljesen kitakarva mindent. Heves káromkodás lett a végeredmény.


Befektetői tájékoztatót tart a Masterplast

2017. november 21. kedd 10:24

2017. december 7-én (csütörtökön) 11:30 órától befektetői tájékoztatót tart. A rendezvényre történő regisztráció időpontja: 11 óra. A rendezvény helyszíne: Larus Étterem és Rendezvényközpont (1124...
Van még szabadságod? Ez téged is érinthet

2017. november 21. kedd 10:23

Kevesebb mint másfél hónappal a naptári év vége előtt egyre több cég kénytelen azzal szembesülni, hogy kisebb-nagyobb fennakadásokkal is jár majd, ha a Munka törvénykönyvének megfelelve minden...

Reklámjelöléssel kell megjelentetni a fizetett hirdetéseket a "véleményvezérek" oldalán

2017. november 21. kedd 10:21

Nincs több "átverés", a poén csupán reklám.
Demján és Csányi cége új városnegyedet épít a Nyugati térnél

2017. november 21. kedd 10:19

A WestEnd City Center szomszédságában található 94 000 m2 telekre, 320-450 ezer négyzetméternyi új városnegyedet álmodott meg a Gránit Pólus, írja a Forbes.

A tervek szerint az új városnegyedben irodák, kereskedelmi egységek, lakások és egy szálloda épül majd.

A fejlesztés közel 2 hektáros parkot is magában foglal, ahol a szolgáltatások, a vendéglátás és a szórakoztatás kiemelt szerepet kapnak.

Az alapkőletételre várhatóan 2018 utolsó negyedévében kerül sor.

Demján Sándor és Csányi Sándor nemrég kivásárolták a Gránit Pólusból a magyar származású, de kanadai állampolgár Peter Munkot.

Demján fizetett: magyar tulajdon lett a Gránit Pólus csoport
Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát vette meg a milliárdos.

Összefog az Auchan, az Alibaba és a Ruentex

2017. november 21. kedd 10:14

Immár tapasztalataikat egyesítve keresnek új értékesítési lehetőségeket a kínai élelmiszer-kereskedelemben.
Az állami bankot és az Auchan leánycégét is megbüntette az MNB

2017. november 21. kedd 10:13

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi intézményeknél lefolytatott egy-egy fogyasztóvédelmi célvizsgálat keretében ellenőrizte, hogy a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt. (Budapest Bank), illetve az Oney Magyarország Zrt. (Oney) miként tesz eleget a hitelkártyáit érintő kereskedelmi kommunikációjában a teljes hiteldíj mutató (THM) feltüntetésére vonatkozó kötelezettségének. A jegybank eljárásai során a Budapest Banknál a 2015. június 16. és 2016. október 21. közötti, az Oney-nál a 2016. május 1-től 2017. július 28-ig tartó időszak reklámjait tekintette át.

A vizsgálatok megállapították, hogy a Budapest Bank és az Oney az általa ? a Budapest Bank esetében nagyobb kereskedelmi áruház közvetítése útján ? értékesített hitelkártyatermékeit oly módon népszerűsítette, hogy a kommunikáció (reklámozás) során a thm értékét nem kellően figyelemfelkeltő módon, vagy ? az Oney-nál tapasztalt egyes esetekben ? egyáltalán nem jelenítette meg. A Budapest Bank hitelkártyatermékét függő ügynökként közvetítő áruházakban megjelenő különböző hirdetéstípusoknál a THM-et a fő hirdetési szövegtől elkülönülő apró betűs részben, illetve minden más információhoz (különösen a kedvezményekhez) képest kisebb vagy azonos betűmérettel, és kevésbé feltűnő ábrázolásmóddal szerepeltették.

Az MNB további jogsértésként állapította meg, hogy a Budapest Bank kedvezményes kiegészítő hitelkártya-szolgáltatást tartalmazó hirdetéseiben nem szerepelt (a hitel költségeit bemutató) reprezentatív példa, s az akciós és nem akciós hitelfeltételek sem voltak kellően átláthatók. Az Oney-nél lefolytatott vizsgálat a hitelkártya-termékek vonatkozásában panaszkezelési problémákat, illetve a szerződéskötést megelőző szóbeli tájékoztatási hiányosságokat is feltárt.

Az MNB magyarázata szerint a thm olyan mutatószám, mely egy évre vetítve tartalmazza a fogyasztási hitelek (pl. áruhitel, személyi kölcsön, hitelkártya) szerződésszerű teljesítéshez kötődő valamennyi, tőkén felül fizetendő terhét (kamat, egyéb költségek és díjak). A thm segít a fogyasztók anyagi lehetőségeihez igazodó kölcsön kiválasztásában, ezért is jogszabályi előírás, hogy a thm értékét a kereskedelmi kommunikációban minden esetben feltűnően, a rövidítés feltüntetésével és egy tizedesjegy pontossággal kell megadni.

Az MNB a vizsgálatai nyomán feltárt jogsértések miatt a Budapest Bankra 18 millió forint, az Oney-ra 9,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki, s kötelezte az intézményeket a vonatkozó előírások jövőbeni betartására. A bírság összegének megállapítása során a jegybank többek között figyelembe vette, hogy a jogsértő gyakorlat a fogyasztók széles körét érintette.


Indiai cég gyárt terepjárókat Amerikában

2017. november 21. kedd 10:13

A Mahindra Group indiai konglomerátum még az év vége előtt megnyitja első autógyárát az Egyesült Államokban. A Detroit közelében befejezés előtt álló létesítményben terepjárókat gyártanak majd.
Zsúfolásig teltek a fővárosi gyógyfürdők

2017. november 21. kedd 10:13

15 százalékkal nőtt a forgalom, a vendégek több mint fele külföldi.
Épp most verik agyon a török lírát

2017. november 21. kedd 10:10

Kedd reggel új történelmi mélypontra esett a török líra a dollárral szemben, vagyis folytatódik a deviza mélyrepülése. Emögött ma reggel nincs különösebb hír, valószínűleg "most pattant el a húr"....

Forgalomkorlátozás lesz az M1-es autópályán

2017. november 21. kedd 10:08

Az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon szerdán és csütörtökön napközben Bicske térségében nagyfelületű burkolatjavítási munkák miatt forgalomkorlátozásokra kell...
Hiába fenyegették Magyarországot az EU-pénzek megvonásával?

2017. november 21. kedd 10:07

Jogilag nem lehetséges, a gyakorlatban pedig nagyon komplikált lenne a strukturális alapok kifizetését összekapcsolni a tagállamok jogállamiság terén mutatott teljesítményével - ezt először ismerte...

Ónodi-Szűcs: A Hospice Alapítvány tehet arról, hogy elfogyott a pénze

2017. november 21. kedd 10:04

Az egészségügyért felelős államtitkár az ATV Start című műsorában az tmondta, a Hospice Alapítvány olyan tevékenységet is végez, amire nincs finanszírozási szerződése az állammal. Ónodi-Szűcs szerint ezért fogyhatott el a szervezet pénze.

Muszbek Katalin: A hospice halála lenne, ha a betegektől kérnénk pénzt
26 éve forrásért és elfogadtatásért küzd a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója, aki az egész mozgalom szóvivője akar lenni a segítségkérésben. Eszébe sem jut a betegektől pénzt kérni, viszont egy valamiben felelősséget érez.

Hozzátette, az alapítvány ugyanazokat a forrásokat kapja meg az alaptevékenységére, mint bármelyik másik, ugyanilyen tevékenységet végző intézmény.

Mint korábban megírtuk, a Hospice Alapítvány közölte, hogy a működésükhöz 50 millió forint plusz forrásra lenne szükségük. Ónodi-Szűcs szerint viszont nem kértek befogadást az ellátásra, és a szükséges pénzt sem tudták összegyűjteni egyéb forrásból.

Az államtitkár kijelentette:

ambulanciákat működtet, amelyeknek egyébként nincsen OEP-befogadása, egyébként ? tudomásom szerint ? az elmúlt két évben, amióta én vagyok államtitkár, nem is kérte a befogadását.

Arra a kérdésre, megkaphatnák-e a támogatást, Ónodi-Szűcs azt mondta, ha az alapítvány ?beállna a sorba a másik száz kérő közé, és valószínűleg bírálni kellene, ki van előrébb és hátrébb”.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos


Szabályt sértett a Budapest Bank és az Oney, bírságolt az MNB

2017. november 21. kedd 10:02

Az MNB 18 millió, illetve 9,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Budapest Bank Zrt.-t és az Oney Magyarország Zrt.-t ? többek között ? a teljes hiteldíj mutató feltüntetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt. A társaságok a hitelkártya-termékeik reklámozása során számos esetben nem feltűnően jelenítették meg a hiteltermékek költségeit összegző, a fogyasztói döntést segítő THM értékét.
Kerényi Imre: Pénzügyminiszternek Sorost

2017. november 21. kedd 10:00

Álmai kormányában helyet kaphatna pénzügyminiszterként Soros György
A karácsony milliárdokat húz ki a zsebünkből, csak játékra

2017. november 21. kedd 09:56

A cég marketingvezetője, Gyaraki Dávid szerint az év legforgalmasabb időszaka kezdődik a magyar játékpiacon: a karácsonyi szezonban realizálódik az éves forgalom csaknem 50 százaléka , ilyenkor a kosárba kerülő termékek száma és ára is magasabbra rúg.

Előreláthatóan idén online vásárláskor átlagosan 8000 forintot, míg a hagyományos bolti beszerzés esetén 6500 forintot költenek a magyar szülők, nagyszülők alkalmanként. A friss felmérésükben résztvevők csaknem fele minimum 10 000 forint értékben vásárol a fa alá ajándékot gyermekének, jellemzően (55%) novemberben, az utolsó pillanatra csak a megkérdezettek 15%-a hagyja a meglepetések beszerzését.

Anyagilag is felkészülnek a szülők a karácsonyra

Tízből nyolc családban fordul elő, hogy a karácsonyi kiadások nehézséget okoznak a családi kasszára nézve, ők ezért az ünnepeket megelőző hónapokban anyagilag is felkészülnek az év végi hajrára. Ebben az időszakban nagyon népszerűek az ingyen szállítási napok és az egyre nagyobb teret nyerő Black Friday is, melyre a felmérésben résztvevők is készültek: legtöbben 30-50 százalékos (50%) vagy ennél is nagyobb, akár 70 százalékos (20%) kedvezményekre számítanak.

A kutatás alapján a webes vásárlások előnyét az egyszerűségben (58%) és a gyors ár-összehasonlításban (43%) látják a válaszadók, míg a személyes beszerzés hívei a minőség ellenőrizhetőségét (35%) és a játékok közti könnyebb választást (27%) tartják legfontosabb érveknek.

Édesség kerül a csizmába, kreatív játék a fa alá

A felmérés szerint tízből négy magyar gyermek már Mikuláskor is számíthat játékra, de a csizmák döntő többségben (72%) édességgel telnek majd meg. A karácsonyfa alatt viszont tízből kilenc fiatal talál játékot, a legnépszerűbbek idén a kreatív, a fejlesztő játékok és a lego, melyeket a társasjátékok, a könyvek, kifestők és az építő játékok követnek.

A megkérdezett szülők átlagosan két ajándékkal lepik meg gyermeküket, minden második esetben a játék mellett ruhadarabot is rejteni fognak a csomagok.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Balázs Attila


Hogy mi a kapocs a Szombathelyi Haladás és Andrés Iniesta között?

2017. november 21. kedd 09:55

A 24.hu is meglátogatta szeptemberben a barcelonai magyar futballéttermet, a Futballáriumot. Beke Erika és Büki Péter a Nou Camptól néhány száz méterre valósítja meg álmát, és működteti a kontinens egyik legkülönlegesebb éttermét.

Lionel Messiék árnyékában a magyarokon ámul a világ
A Nou Camptól bő kétszáz méterre egy magyar házaspáré Barcelona, de talán Európa egyik legkülönlegesebb étterme. Elmentünk, megnéztük.

Akkor a magyar házaspár többször megemlítette, hogy közel állnak ahhoz, hogy a Barcelona sztárjait is vendégül lássák. Andrés Iniesta nagypapája és testvére már meglátogatta őket, a nagy alkalom, maga a játékos eljövetelére sem kell már sokat várni.

Ez olyannyira igaz, hogy Iniesta Büki Péter kedvenc csapata, a Szombathelyi Haladás mezével pózolt.

Kiemelt kép: Sós Andrea


Induljon el időben, ha az M1-esen autózik a hét közepén

2017. november 21. kedd 09:53

Nagyfelületű burkolatjavítási munkák miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani az M1-es autópálya bicskei szakaszán a következő napokban ? tájékoztat közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Felveszi a kesztyűt a NÉBIH a fatolvajokkal szemben

2017. november 21. kedd 09:45

Október közepén Bukarestben tanácskoztak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) faanyag-kereskedelmi lánc ellenőrzésért felelős erdészeti szakemberei és a román társszervek képviselői. A kétoldalú egyeztetés célja az volt, hogy elősegítsék az illegális erdőirtások útján kitermelt, jogszerűtlenül forgalomba hozott, illetve szállított faanyag kiszűrését.
Elköltözött a Vapiano központja

2017. november 21. kedd 09:42

Folytatódik a nemzetközi terjeszkedés a Vapianónál, a cégnek már 196 étterme van, hamarosan meglesz a 200. is, a cél, hogy 2020-ra 330 ttermet üzemeltessen a vállalat. A terjeszkedést most már új...
Lassul a kínai árnyékvilág növekedése

2017. november 21. kedd 09:41

Úgy tűnik, idén lassult a kínai árnyékbankszektor növekedése, ami azt jelenti, hogy a felügyelet radarja alól kezd visszakúszni a hitelezés a felügyelt ernyője alá, összességében a hitelezés azonban...
Lesújtó jelentés Magyarországról: elvéreztünk a tehetségek megtartásában

2017. november 21. kedd 09:40

A vizsgált 63 országból idén 3 helyezést rontva az 54. helyre került Magyarország az IMD tehetségrangsorában, ami az alapján állítja sorba az országokat, hogy milyen hatékonysággal képesek...

Trükközött a THM-mel a Budapest Bank és az Auchan leánycége

2017. november 21. kedd 09:38

Az MNB ma közzétett határozataiban 18 millió, illetve 9,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Budapest Bank Zrt.-t és az Oney Magyarország Zrt.-t - többek között - a teljes hiteldíj...

Ez lesz 2018 egyik legnagyobb kihívása az európai vállalatoknak

2017. november 21. kedd 09:37

Az európai középvállalatok 28 százaléka egyáltalán nincs tisztában az új európai szabályozással, melynek 2018 májusától meg kell felelnie. A társaságok több mint fele úgy gondolja, hogy a szabályozás túl bonyolult a kis- és középvállalkozások számára, ugyanakkor egyetért azzal, hogy fontos a személyes adatok védelmének hatékonyabb szabályozása Az RSM által végzett friss európai felmérés tanúsága szerint.
Donald Trump nem akarja, hogy az amerikaiak többet fizessenek a televízióért

2017. november 21. kedd 09:36

Megakadályozná a Time Warner és az AT&T 85 milliárd dolláros egyesülését az Egyesült Államok, attól tartva, hogy a tranzakciót áremelések követnék és az online tartalomszolgáltatás fejlődését...
Ennyi pénzt vb-n még nem osztottak szét

2017. november 21. kedd 09:34

A jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságon szereplő 32 csapat az érmek mellett 400 millió dollárért is játszik.
Már a befektetéseink fölött is átveszik a robotok az uralmat

2017. november 21. kedd 09:31

Azok után, hogy a BlackRock felépített egy 1,3 ezer milliárd dolláros passzív alapokból álló birodalmat, a világ legnagyobb vagyonkezelője már olyan aktívan kezelt alapokon dolgozik, melyeket robotok...
Szépen bővült a fővárosi fürdőturizmus

2017. november 21. kedd 09:22

Több mint 15 százalékkal nőtt a budapesti fürdők vendégforgalma idén az első tíz hónapban az előző év azonos időszakához képest, január és október között több mint 3,5 millióan fürödtek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. létesítményeiben.
Tragikus! Még élhetett a konténer mellett hagyott csecsemő

2017. november 21. kedd 09:21

Az újszülött kislányról a köldökzsinórt sem vágták le.
Fordulat a britektől: megdupláznák a Brexit-számla összegét

2017. november 21. kedd 09:19

A hétfő esti brit kormányzati egyeztetésen felhatalmazták a miniszterek Theresa May kormányfőt arra, hogy az eddigi 20 milliárd helyett akár 40 milliárd eurónyi Brexit-kilépési számlára is...

Hol vegyünk, hol adjunk el? - Online előadás

2017. november 21. kedd 09:15

Online előadásunk a grafikonelemzés rejtelmeibe avat be. Vételi és eladási zónákat azonosítunk, és megbeszéljük, hogy a valószínűségeket miként tudja a kereskedő a saját oldalára állítani. Sokan...
Mínuszban nyitottak az európai piacok

2017. november 21. kedd 09:11

Gyengüléssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai tőzsdéken kedden.
A cégek többsége nem készült fel a nagy adatvédelmi szigorra

2017. november 21. kedd 09:07

Pedig méretes bírságokat lehet majd kapni.
Hogyan csökkentsük cégünk felelősségét?

2017. november 21. kedd 09:04

A kis- és középvállalatok felé kell nyitni a vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási piacon ? véli Dénes Attila. Az Aegon Magyarország vállalati, utas- és viszontbiztosítási igazgatója szerint az egyedi kockázatokat, a valós károkozói mértéket meglehetősen nehéz előre jól beárazni.

Emelkedéssel indul a nap a magyar tőzsdén

2017. november 21. kedd 09:02

A német politikai bizonytalanság ellenére nincs rossz hangulat a világ tőzsdéin, minimális elmozdulásokkal indult a nap Európában. A BUX egyelőre felülteljesít, itthon ma az MNB-kamatdöntés lesz...
Megérkezett a világ legnagyobb jachtja, hogy Trump érezze a törődést

2017. november 21. kedd 08:59

A Chelsea focicsapatot és a második legnagyobb orosz acélipari vállalatot is tulajdonló orosz oligarcha, Roman Abramovics hajója, a világ legnagyobb magánkézben lévő jachtja, az Eclipse megérkezett a...
Ódzkodnak exporttevékenységbe fogni a kkv-k

2017. november 21. kedd 08:57

Túl kicsinek tartják magukat a nemzetközi megmérettetéshez.
Visszaéltek Liptai Claudia nevével

2017. november 21. kedd 08:56

Hazugságokkal reklámozza magát az interneten egy fogyókúrás hatású szer gyártója.
Katapultálnak a bankok a jövő év elején, ha nincs Brexit-megállapodás

2017. november 21. kedd 08:48

A brit politikusok azért harcolnak, hogy a jövő év elején meg tudjanak állapodni az EU-val, csökkentve az üzleti szektor Brexittel kapcsolatos félelmeit. Úgy tűnik, a bankoknak ez már túl késő. Ha...
Több tízezer embert készülnek kitoloncolni Trumpék

2017. november 21. kedd 08:44

Az Egyesült Államok megszünteti a haiti menekülteknek nyújtott különleges státust.
Siker! Magyar bor a világ száz legjobbja között

2017. november 21. kedd 08:42

A tokaji pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora a 20. helyezést érte el.
Új szabályok az adóperekben: minden bizonyíték azonnal kell

2017. november 21. kedd 08:38

Mégsem lesz lehetőség fellebbezésre a november 14-én elfogadott adóigazgatási rendtartásra vonatkozó törvényjavaslat értelmében ? figyelmeztetnek a Vámosi-Nagy Ernst&Young Ügyvédi Iroda szakértői. A korábbi tervekben a Nemzetgazdasági Minisztérium bevezette volna az adóperek során a fellebbezés lehetőségét, azonban a végül elfogadott törvényjavaslat szerint erre már nem lesz lehetőség.
Adóellenőrzést kaptál? Jobban teszed, ha nagyon odafigyelsz

2017. november 21. kedd 08:35

Bár az eredeti tervekben még szerepelt a fellebbezés lehetősége az adóperek esetében, a végleges verzióba ez nem került be. A Kúria is szabadabban dönthet arról, hogy egyáltalán befogadja-e a vállalkozások rendkívüli jogorvoslati kérelmét, és a bizonyítékok benyújtásával sem lehet kivárni - nagyon oda kell figyelniük a cégeknek az adóellenőrzéseknél.
Ezt sem tesszük ki az ablakba: újra leszerepeltek a magyar diákok

2017. november 21. kedd 08:24

Magyarország 472 pontot ért el a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által rendszeresen elkészített PISA-teszt problémamegoldó részében, ami elmarad az átlagos 500 pontos...

Az EB szankcionálhatja Lengyelországot

2017. november 21. kedd 08:20

Tavaly kötelezettségszegési eljárás indult Európa utolsó érintetlen erdejének ritkítása miatt.
Atomhulladék tárolót építhet Mészáros Lőrinc cége

2017. november 21. kedd 08:19

A West Hungária Bau Kft. és a Mészáros Lőrinc tulajdonában levő Fejér-B.Á.L. Zrt. építheti Püspökszilágyban a radioaktívhulladék-tárolót - szúrta ki a hvg.hu a Közbeszerzési Értesítőben között...
Az EIB 200 millió euró fejlesztési hitelt ad az uniós programok beruházásainak támogatására

2017. november 21. kedd 08:17

Új munkahelyek teremtéséhez, minőségi munkahelyek létrejöttéhez.
Már látszanak a plusz kilók a CIG Pannónián

2017. november 21. kedd 08:13

A portfóliótisztítások miatt nem mondható, hogy szőröstül-bőröstül, de június 30-ával beolvasztotta a korábban általa megvásárolt MKB Biztosítókat a CIG Pannónia, illetve vagyonbiztosító érdekeltsége...

Elegük van Trumpból ? összefog Észak- és Dél-Amerika?

2017. november 21. kedd 08:12

Kanada és Mexikó kész visszautasítani az USA feltételeit a NAFTA tárgyaláson.
312,50 forinton az euró

2017. november 21. kedd 08:10

A svájci frank árfolyama 268,10 forintról 268,15 forintra nőtt.
Magyar a világ 20. legjobb bora

2017. november 21. kedd 08:04

A világ borszaksajtójának egyik vezető magazinja legalább is erre a következtetésre jutott.
Pánik

2017. november 21. kedd 08:00

Az olasz és orosz események a sajtóban - Az angol lapok vezetik félre legkevésbé közvéleményüket
Rettegnek a magyar cégek a külföldtől

2017. november 21. kedd 07:46

Legalábbis a kkv-k négyötöde semmi esetben sem lépne exportpiacra egy új kutatás szerint.
Magyar bor a világ száz legjobb bora között

2017. november 21. kedd 07:37

A pincészet bora ezzel az elismeréssel harmadszor került fel a világ száz legjobb borát összesítő, nemzetközileg is elismert listára.
Valamire készülnek ma délután Matolcsyék?

2017. november 21. kedd 07:32

Ma tartja novemberi kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Az elemzők nem számítanak az alapkamat megváltoztatására, de valamit azért bejelenthetnek.
Helyreigazítás

2017. november 21. kedd 06:30

A Népszava online honlapon 2017. október 27. napján 06:27 órától elérhető ?Dézsmálok? címmel megjelent cikkben...
Zaklatásos teleregény

2017. november 21. kedd 06:27

Precízen, szinte egy professzionális forgatókönyv szerint adagolják a bombasztikus híreket.
Józan ész

2017. november 21. kedd 06:26

A választáshoz közeledve a baloldali pártok alaptalan kijelentésekkel terhelik a választókat.
Olcsó népszerűség

2017. november 21. kedd 06:25

Németh Péter szombati jegyzetében - Bátran cigányozzunk!- Orbán Viktor kongresszusi beszédének egy részletét elemzi.
A zselés a szaloncukor Fidesze

2017. november 21. kedd 06:24

Vett már? Vagy sosem vesz zseléset? Milliárdokat nassolnak el az év végén a magyarok.

Ráhel Lőrince

2017. november 21. kedd 06:11

Szabálysértés-e egy étterembe beülni úgy, hogy kösz, nem kérek semmit? Igen, ha a törvényeket a feljelentő Zsidai Roy írná és olvasná, értelmezné...
Merkel nélkül nincs Európa

2017. november 21. kedd 06:09

A lehető legrosszabb forgatókönyvvel zárultak a német koalíciós egyeztetések.
Lenni és látszani

2017. november 21. kedd 06:07

"Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság."
Merkel Theresa May csapdájába eshet

2017. november 21. kedd 06:06

Nagyon félrecsúszott Angela Merkel negyedik ciklusának kormányalakítási kísérlete, miután tegnap reggel összeomlottak a koalíciós tárgyalások, majd később azt nyilatkozta a kancellár, hogy inkább új választások jöjjenek, mint hogy kisebbségből kormányozzon. Ez kísértetiesen emlékeztet a brit miniszterelnök meggondolására, aki végül ráfázott az előrehozott választásokra.
Hosszú oldal - Metálvilla

2017. november 21. kedd 06:05

Fogalmam sincs, honnan tud egy hatéves kislány AC/DC-dalszövegeket kívülről.
Méltányos szavazás

2017. november 21. kedd 06:03

A Demokratikus Koalíciónak a határon túli magyarok szavazati joga ügyében indított aláírásgyűjtési akciója, amint várható volt, a legkülönbözőbb reakciókat váltotta ki.
A fontos dolgok helyben dőlnek el

2017. november 21. kedd 06:01

Komoly érzelmi hullámverést okozott a közvélemény erre fogékony köreiben az a közelmúltban napvilágra került hír, hogy stratégiai partnerségi megállapodást köt a kormány a Munkástanácsok Szövetségével.
Neymar távozna Párizsból

2017. november 21. kedd 05:58

A brazil világklasszist a szezon elején a párizsiak 222 millió euróért vették meg az FC Barcelonától.
Khedirát vinnék a vb-re a tunéziaiak

2017. november 21. kedd 05:57

A 23 éves labdarúgó bátyjával ellentétben, még nem szerepelt a felnőtt nemzeti együttesben.
Továbbjuthat a címvédő

2017. november 21. kedd 05:55

Az ötödik fordulóban bebiztosíthatja továbbjutását a Real Madrid, ha nyerni tud az APOEL vendégeként.
Ismét győztes pályára állna a Szeged

2017. november 21. kedd 05:51

"A hátunk mögött van egy nehéz időszak. A sors most adott nekünk két pontot és önbizalmat."
Ők az idei év Hazám-díjasai

2017. november 21. kedd 05:50

Az elismerést november 25-én adják át, előtte egy szál virággal tisztelegnek József Attila sírjánál.
Klezmerrel indul az év

2017. november 21. kedd 05:49

A Budapest Klezmer Band január 1-jén Palya Beával együtt lép színpadra.
Rangos elismerés a Budapest Noir zenéjének

2017. november 21. kedd 05:48

Pacsay Attila nyerte a legjobb külföldi filmzene díját a Hollywood Music in Media Awards-on.
A fantázián is túl - Mit olvas a kiskamasz?

2017. november 21. kedd 05:46

A 9-12 éveseknek szánt irodalom számos kincset rejt magában, kis felfedezőkre várva.
Elsikálni a bűnt

2017. november 21. kedd 05:45

Tolsztoj A sötétség hatalma című drámáját Budaörsön rendezte meg Alföldi Róbert.
Földrengés az óceán alatt

2017. november 21. kedd 05:40

A rengés epicentrumától számított 300 kilométeres körzetben szökőár-figyelmeztetést adtak ki.
Leszboszi munkabeszüntetés

2017. november 21. kedd 05:37

A görög szigeten lévő menekülttáborban uralkodó állapotok elleni tiltakoztak a helyiek.
Alkotmányellenes a kurd népszavazás

2017. november 21. kedd 05:36


Előre hozott választás réme kísért Berlinben

2017. november 21. kedd 05:31

Nem lesz német Jamaica-koalíció.
Istent faragtak Putyinból

2017. november 21. kedd 05:30

"Ha valaki nyomást akar gyakorolni az orosz elnökre, a gazdag oroszokat kell ellene fordítania."
A Roszatom szerint márpedig Paks2 biztonságos

2017. november 21. kedd 05:26

Jávor Benedek: gondok lehetnek a bővítés telephelyének földrengésbiztonságával is.
Devizahitel az EIB-től

2017. november 21. kedd 05:24

Kétszázmillió euró hitelt vett fel Magyarország.
Új Mészáros-üzletek

2017. november 21. kedd 05:23

Habony Árpád rokonainak üzletrészét vette meg.
Kérészéletű olajáresés

2017. november 21. kedd 05:20

8 forinttal csökken a benzinár szerdától - már nem csak Mezőkövesden.
Stresszoldás nyulakkal

2017. november 21. kedd 05:18

Kisiskolákba vitték a kis emlősöket terápiás céllal.
Jó fiú a pókerarc mögött

2017. november 21. kedd 05:16

Él az országban egy édesanya, akinek a legnagyobb félelme, hogy a fiát fájdalom éri, de senki nem veszi észre.
Jelentse, ha rosszul van egy tablettától

2017. november 21. kedd 05:10

Egyhetes európai figyelemfelhívó médiakampány kezdődött.
Elérhetetlen az Új Népszabadság blogja

2017. november 21. kedd 05:09

A főszerkesztő tiltakozik az eljárás ellen.
Kellemetlen pillanatok várhatnak Balog miniszterre

2017. november 21. kedd 05:07

A Független Diákparlament tagjai kicsit megszorongatnák az Emmi vezetőjét.
A KOM bezavarhat a hatalom kommunikációjába

2017. november 21. kedd 05:06

A Fideszt azon a terepen kell megverni ahol a leggyengébb: a valódi problémák megoldásában.
Rendszerhibák a közmunkában

2017. november 21. kedd 05:02

Sok hátrányos helyzetű település épp azért marad ki a programból, mert az túl nagy terhet jelentene.
Közigazgatási múlttal előnyben

2017. november 21. kedd 05:00

A kormányzat indoklása mögül ismét kilóg a politikai lóláb.
Nézze csak, mivel trükközik a kisboltos!

2017. november 21. kedd 04:58

Térképre vittük az adóhatóság friss adatait.

Látogatórekord a prédikálószéki kilátóban

2017. november 21. kedd 00:30

Fél év alatt húszezer ember kereste fel a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján található prédikálószéki kilátót, mely a legközelebbi településtől is két órányi gyalogútra található.
Komoly bírságot úszott meg Kasza Tibi - figyelmeztetés az összes híres magyarnak

2017. november 20. hétfő 20:45

Régóta nagy kérdés, hogy mit kezdjünk azokkal a közösségimédia-posztokkal, amelyekért pénzt vagy ajándékot kapott a népszerű posztoló egy cégtől (magyarán fizettek neki a közzétételért), de ezt nem tüntette fel a követőinek. Most Kasza Tibi és a Magyar Telekom példáján ad útmutatást a Versenyhivatal - a jövőben viszont garantáltan nem lesznek ilyen elnézőek.
Soros mást gondol a "Soros-tervről", mint a Fidesz

2017. november 20. hétfő 20:44

Gyűlöletkampányra igazságkommunikáció.
ATP-vb - Dimitrov lett a világbajnok

2017. november 20. hétfő 20:25

A teniszező három szettben, 2 óra 32 percig tartó csatában 7:5, 4:6, 6:3-ra legyőzte David Goffint.
Kedd: hajnalban lehet hó, aztán sok eső, de azért ne bánkódjon

2017. november 20. hétfő 20:17

A csúcshő 2-9 fok között alakul.
Itt a várt benzinárcsökkentés

2017. november 20. hétfő 19:57

Bruttó 8 forinttal csökkenti a benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. ? értesült piaci forrásokból az MTI.
Kis cégek nagy napja

2017. november 20. hétfő 19:49

Számtalan kispapírt vettek ma lelkesen a befektetők a pesti börzén, a forgalmi rekordot az Opus döntötte meg. A Molt, amint várható volt, megtépték a kezdeti gyengülés után, a Richter is emelkedett, az OTP viszont gyengült. Felfelé mentek az európai piacok is, csökkent viszont az olajár és arany is gyengült.
Halott csecsemő egy társasháznál - Videó

2017. november 20. hétfő 19:35

Egy konténer mellett hevert a kis test.
Mégis lemond Mugabe

2017. november 20. hétfő 19:35

A katonákkal kötött alku értelmében a zimbabwei elnök és felesége teljes védettséget kap.
Elfogatóparancs tanárok ellen Törökországban

2017. november 20. hétfő 19:28


Emberhalál a síneken - Egyetlen este két vonatgázolás

2017. november 20. hétfő 19:24

Azegyik tragédia Budapesten, a másik Algyő közelében történt.
Téves

2017. november 20. hétfő 19:01


A "nem fontosak" demonstráltak - Nekik is járhatna a metró

2017. november 20. hétfő 18:43

A 3-as metró felújításából kispórolják az akadálymentesítést.
Meghalt a sorozatgyilkos szektavezér

2017. november 20. hétfő 18:30

A Sharon Tate-gyilkosság kitervelőjeként és irányítójaként is ismert Charles Manson 83 éves volt.
A KSH döbbenetes adatai - Tényleg nagy a baj a népességgel

2017. november 20. hétfő 18:15

Az első népszámlálás óta még soha nem volt ilyen rossz a mutató.
Meghalt Konkoly István volt megyéspüspök

2017. november 20. hétfő 18:11

Hétfőn, életének 87. évében hunyt el a nyugalmazott szombathelyi megyéspüspök.
A magyarok és a fizetési morál - elértük a padlót?

2017. november 20. hétfő 17:47

A vállalati követeléskezelési szakmában dolgozók 91 százaléka úgy véli, hogy Magyarországon nem romlott a fizetési morál az elmúlt 1 évben ? derült ki a II. Országos Kereskedelmi Hitelkockázati Konferencián végzett felmérésből. A cégek összesített árbevételének mintegy 28 százaléka azonban így is olyan összeg, amit már kiszámláztak, de még nem került kifizetésre.
Közösségi médiás "véleményvezéreket" figyelmeztet a versenyhivatal

2017. november 20. hétfő 17:45

Ha te vagy a Kasza Tibi Atya, mindig jelezd, hogy épp fizetett hirdetést posztolsz!
Az utcai művészet ereje a zűrös negyedben - Fotógaléria

2017. november 20. hétfő 17:44

Korábban ez a hely véres csatatér volt a bandák, nepperek és a katonai, kormányzati szervek között.
2020-tól jönnek az elektromos Skodák

2017. november 20. hétfő 17:40

2025-re öt teljesen elektromos modellel terveznek a csehek.
Új kocsikkal villant a Mercedes-Benz

2017. november 20. hétfő 17:29

Jövőre megjelennek az első elektromos furgonok a Mercedes-Benz haszongépjármű kínálatában ? jelentette be ma az autógyár Berlinben.
"Hazudik" - Az LMP akciózott Németh Szilárd beszéde alatt a Parlamentben

2017. november 20. hétfő 17:16

Szembesítették - igaz hátulról - a sorosozó politikust az igazmondás szükségességével.
Szuper grafikonon követheti, hogyan jutott idáig a magyar népesség

2017. november 20. hétfő 17:07

Interaktív chartot készített a KSH 150 évnyi demográfiai adatból.
Teherautó-adomány Kárpátaljára a kormánytól

2017. november 20. hétfő 17:01

Egy görögkatolikus parókus meg is áldotta a járműveket.
Tényleg ennyire pörög a hitelezés Magyarországon - nagyot jelentett egy bank

2017. november 20. hétfő 16:59

Az alacsony kamatkörnyezetben is tudta növelni bevételeit a K&H - több az ügyfél és az ügylet, javul a nemteljesítő hitelek aránya, kevesebbet kell adózni.
Új járatokat indít a Wizz Air London-Lutonból

2017. november 20. hétfő 16:58

Jövőre új útvonalakat nyitnak.
Baji Balázs a Budapesti Honvédnál folytatja pályafutását

2017. november 20. hétfő 16:55

A 28 éves gátfutó úgy érezte, további fejlődése érdekében eljött az ideje a váltásnak.
Két embert letartoztattak a Mall.hu ügyében

2017. november 20. hétfő 16:51

A bíróság szerint bűnözésből éltek, előzetesben várhatják a nyomozás kimenetelét.
Merkel végül mégis belebukik menekültpolitikájába?

2017. november 20. hétfő 16:35

Kudarcba fulladtak a koalíciós tárgyalások Németországban: az FDP kivonult a tárgyalásokról. A sajtó Merkel bukásáról beszél, jó eséllyel előrehozott választások jönnek - de az erőviszonyok most is pont ugyanolyanok, mint két hónapja. Hol bukott meg a tárgyalás? Mi lesz most Németországgal és az EU átalakításával kapcsolatos tervekkel? Hogyan helyezkedik Magyarország? Káncz Csapa külpolitikai szakértőnk helyzetelemzése.
Három megyében van a közmunkások közel fele

2017. november 20. hétfő 16:34

200 ezer alá csökkent a programban dolgozók száma, de egyes országrészekben reménytelennek tűnik a helyzet.
Újra exportálható a liba- és a kacsamáj

2017. november 20. hétfő 16:24

A thai kormány feloldja a madárinfluenza miatt bevezetett importtilalmat Magyarországgal szemben.
Ha az országunk megbízhatóbb, akkor a bankjaink is - itt a bizonyíték

2017. november 20. hétfő 16:19

Javultak az ország adósbesorolásának kilátásai, ezért a bankok is megkapják a reményt a felminősítésre.
Kisebb mérföldkőhöz érkezett a GVH

2017. november 20. hétfő 16:09

Sikeresen zárta le első véleményvezérrel kapcsolatos ügyét a hivatal.
Kell-e nekünk euró? - Megkérdezték a népet

2017. november 20. hétfő 16:08

Vértes András arra figyelmeztet, hogy Európában a lényeges döntések az "euró klubban" dőlnek el.
Hiába a nagy nap ? visszatáncolnak Matolcsyék?

2017. november 20. hétfő 16:07

Az elemzők nem várnak nagy durranást a holnapi kamatdöntéstől, a hosszútávú várakozások azonban meglehetősen színesek.
Olcsóbb lesz a tankolás, és nem fillérekkel

2017. november 20. hétfő 16:01

A benzin és a gázolaj ára is mérséklődik, nem egyenlő mértékben.
Mi történt? Befékezett Európa gazdasága

2017. november 20. hétfő 15:58

Lassult a gazdasági növekedés az OECD-országokban a harmadik negyedévben.
Élelmiszerbank: karácsonyi adománygyűjtés

2017. november 20. hétfő 15:50

Mintegy kétszáz áruházban szervez karácsonyi adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank.
Hűha - Amikor László Petra és a Jobbik összecsap

2017. november 20. hétfő 15:48

Volner János szerint a menekültrugdosó asszony megint nem bírt magával.
Költöztetik a híres magyar kincseket ? itt nézheted meg őket

2017. november 20. hétfő 15:36

Továbbállt a kiállítás, most Zalaegerszegen mutatják be a Seuso-kincset.
"Az illiberális állam legfőbb vesztesei a gyermekek"

2017. november 20. hétfő 15:33

A kis magyar polgárokat védeni hivatott rendszer súlyosan alulfinanszírozott, "a széleken" lényegében nem is működik.
Megy ez Tállai nélkül is: 8 forinttal olcsóbb lesz a benzin

2017. november 20. hétfő 15:28

A Mol csökkenti az árakat, reméljük, ez már az állampolgári érdekérvényesítés eredménye.
Óriási meglepetés a kutakon: durván csökken a benzin ára

2017. november 20. hétfő 15:27

Rég láttunk ennyire izmos árcsökkentést.
56 szobás családi házat árulnak a Váci úton

2017. november 20. hétfő 15:26


Terrorveszély a Vörösmarty téren? - ezzel készül idén a rendőrség

2017. november 20. hétfő 15:19

A korábbi évek gyakorlatát kiegészítve a gépkocsival tömegbe hajtók ellen is felkészül a rendőrség.
Ahol álommunkát kínálnak az orvosoknak

2017. november 20. hétfő 15:11

Minden feltételt biztosítanak ahhoz, hogy érdemes legyen kivándorolni.
X-Faktor - Kiderült, ki váltja a fináléra Kiss Ramónát

2017. november 20. hétfő 15:09

A műsorvezető-színésznő ugyanis celeb lesz, akit ki kell menteni.
Paks II.: több mint negyven százalék lehet a magyar beszállítói arány

2017. november 20. hétfő 15:04

Bizonyos munkákban, például az építő-szerelő bázis létesítése során a magyar beszállítói arány jelentősen meghaladhatja a 40 százalékot a Paks II. beruházás megvalósításában, de a magyar cégek jelentős tapasztalattal rendelkeznek az energetikai gépgyártás terén is ? jelentette ki az MTI-nek adott mai interjúban Kirill Komarov, az orosz állami Roszatom atomenergetikai konszern nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese.
Meghalt Kállay Géza, az "ELTE legmelegszívűbb tanára"

2017. november 20. hétfő 14:51

Az irodalomtörténész három nappal 58. születésnapja előtt, hirtelen távozott.
Lóvá tette tábornokait az agg diktátor

2017. november 20. hétfő 14:31

Naivan azt hitték a zimbabwei tábornokok, hogy ha megegyeznek Robert Mugabe elnökkel, hogy lemond, akkor ezt meg is teszi. Ehelyett mellébeszélt a tévében, leégetve a katonákat, ráadásul pártjai ma déli ultimátumára is fütyült, miszerint le kellett volna mondania. Jöhet az erőszakos eltávolítás.
Díjeső hullott a Lidl-re a CSR Hungary-n

2017. november 20. hétfő 14:28

Három kategóriában is elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség díját.
Elhúzták a mézesmadzagot a britek orra előtt

2017. november 20. hétfő 14:23

Nagyon engedékeny egyezményt is megkaphatnak, feltéve ha sikerül megegyezni mindenről.
Felelőségvállalásért díjazták a L?Oréalt

2017. november 20. hétfő 14:12

A Nőkért és a Tudományért magyar ösztöndíjért kapta meg az elismerést.
Futnak a cégek a pénzük után

2017. november 20. hétfő 13:59

A cégek összesített árbevételének mintegy 28 százaléka olyan összeg, amit már kiszámláztak, de még nem fizettek ki számukra ? derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból.
Ez a legfontosabb, amiről nem szabad megfeledkezni a karácsonyi nagybevásárlásnál

2017. november 20. hétfő 13:41

2017-ben ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a CIB Bank főtámogatásával. Három napon keresztül, november 24-én, 25-én és 26-án várják a lakosság élelmiszeradományait országszerte közel 120 település majd 200 áruházában. A CIB Bank önkénteseivel is részt vesz az akcióban, melyhez az idei évben is csatlakoztak a Centrál Színház művészei.
Kiszámlázva, de ki nem fizetve

2017. november 20. hétfő 13:40

A cégek árbevételének 28 százaléka kiszámlázott, de még ki nem fizetett tétel.
Komoly béremelést ad a kormány ? de messze nem mindenkinek

2017. november 20. hétfő 13:33

Megállapodást kötött a honvédelmi tárca a szakszervezetekkel a jövő évi bérjellegű és béren kívüli juttatásokról.
Tűz - Családot menekítettek ki a rendőrök Tápiószelén

2017. november 20. hétfő 13:30

Az anya telefonált, hogy ég a házuk és családtagjaival az emeletre menekültek.
Junior Prima-díj - Átadták a sajtó kategória elismeréseit

2017. november 20. hétfő 13:24

Tavaly férfitöbbség volt a díjazottak között, most kizárólag nők nyerték el az elismerést.
Márkák vadászata és mennybemenetele

2017. november 20. hétfő 13:10

FMCG-csúcskongresszus, Berlin: Alaposan megváltoztak a marketingjátszma szabályai.
Öngyilkos lett egy katona lőgyakorlat közben

2017. november 20. hétfő 13:06

A Honvédelmi Minisztérium (HM) egyelőre nem erősítette meg az értesülést.
Sokkal jobb lehetőségeink vannak, mégsem merészkedünk át a határon

2017. november 20. hétfő 13:01

Rengeteg hazai mikro-, kis- és középvállalkozás van, mégis csak a teljes állomány alig ötöde végez exporttevékenységet, és a külpiacra lépő új szereplők aránya is alacsony ? derült ki a Budapest Bank kutatásából. Pedig a külföldi értékesítés jócskán növeli a bevételeket: a már exportálók forgalmának átlagosan egynegyede származik külpiaci tevékenységből. Miért nem mernek akkor többen külföldön próbálkozni? A felmérésből kiderül.
Új néven folytatja a Csalagutat üzemeltető cég

2017. november 20. hétfő 12:42

Az Eurotunnel új korszakba lép, ezért nevet is vált.
Ismét változnak a foglalkoztatás szabályai

2017. november 20. hétfő 12:41

Több ponton módosítja a foglalkoztatást érintő szabályokat a november 16-án kihirdetett 345/2017. kormányrendelet.
Lassabban fogy Európa ? ennyivel óvatosabbak lettünk?

2017. november 20. hétfő 12:26

Sokkal kevesebben halnak meg közúti balesetben, mint húsz évvel ezelőtt.
Városi álomba röpít a Rossmann

2017. november 20. hétfő 12:19

Legújabb hűségprogramjában különleges designnal ellátott ágynemű szettekkel lepi meg vásárlóit az üzletlánc.
Őrült időnk lesz ? mit hoz a Magyarország felé tartó front?

2017. november 20. hétfő 12:17

Lesz egy kis felmelegedés is, meg egy kis hóesés is.
Közel 50 ezer embert ért már utol Erdogan keze

2017. november 20. hétfő 12:09

Ezúttal tanárokat tartóztattak le, összesen már több mint 48 ezer embert kaptak el.
Hogy Merkel még sose volt ekkora bajban? Sebaj!

2017. november 20. hétfő 12:03

A német gazdaság szereplői félnek ugyan, de azért kicsit örülnek is annak, hogy nem jött össze a tervezett Jamaica-koalíció Németországban, azt ugyanis nagyon nem szerették volna. A legvalószínűbbnek egy új választás kiírását tartják, és úgy érzik: most nem a német gazdaság van veszélyben, hanem Angel Merkel.

Megint sok a hagyma unió-szerte

2017. november 20. hétfő 12:02

Mindössze egy százalékkal marad el az Európai Unióban betakarított hagyma mennyisége a tavalyi nagy hozamtól.
Gyenge a forint, esik az OTP

2017. november 20. hétfő 11:35

Halovány a forint, de miért is ne lenne az, amikor a magyar 10 éves kötvényhozam már az amerikai alatt van? Az OTP ismét a 10 ezer forintos szinten kel át hol le, hol fel. A Mol is esik, bár az olajpapír valahogy eddig mindig visszapattant a tetőre minden esés után. Jő erőben az Opus és a Konzum, az Appeninn gyengélkedik.
"A kormány videojátékokra fordíthatja a rákos betegektől elvont 2 milliárdot"

2017. november 20. hétfő 11:27

Liberálisok: az eltékozolt milliárdok mögött egyéni gazdasági és lobbiérdekek állhatnak. Cáfol az Emmi.
Csalás csokival: 626 millió forint adót síboltak el

2017. november 20. hétfő 11:25

Egy tatabányai és egy budapesti cég a gyanú szerint 626 millió forint adót csalt el, mert Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából behozott csokoládét számla nélkül értékesített Magyarországon ? közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága az MTI-vel.
Vizsgálódtak az oroszok ? mi újság Pakson?

2017. november 20. hétfő 11:23

Megnyugtató jelentést adott ki a Roszatom az új blokkról.
Rengeteg új buszt és villamost kap Budapest

2017. november 20. hétfő 11:14

Egy igazi jó hírrel indult a hétfő.
Komoly bajban lesznek a jövő autói, ha ezt nem oldják meg

2017. november 20. hétfő 10:53

Komoly kihívás előtt állnak az újrahasznosító cégek, a jövő eautó gyártása ugyanis nagyban függ a használt elemek feldolgozásán.
Okosodik a NAK okostelefonos applikációja

2017. november 20. hétfő 10:50

A kamara netes portálján elérhető szolgáltatások immár mobil környezetben is megjelennek.
Alku kötne Trump: egy feltétele van, hogy megkímélje az Obamacare-t

2017. november 20. hétfő 10:45

Mégpedig az, hogy a szenátus bólintson rá az adóreformjára, ami egyébként fölöslegessé tenné azt.
Lebuktak a csokoládés csalók

2017. november 20. hétfő 10:43

Csokoládékereskedők a gyanú szerint 626 millió forint adót csaltak el.
600 milliót csaltak el csokoládéval

2017. november 20. hétfő 10:29

A NAV lefülelte az édességkereskedőket, akik számla nélkül árulták az importcsokit.

Súlyos bírság fenyegeti a kapcsolt vállalkozásokat mulasztás esetén

2017. november 20. hétfő 10:20

A tavalyi és a hamarosan végződő 2017-es üzleti évet érintően is nyilatkozniuk kell december 31-éig a CbC (Country-by-Country) jelentésben érintett hazai vállalkozásoknak, ha el akarják kerülni az adóhatóság által kiróható súlyos bírságot, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.
Tárgyalásokat kezd az EU a mézről

2017. november 20. hétfő 10:11

Az unió magyar kezdeményezésre hozza terítékre a témát.
Édesszájú bűnözőket fogtak ? ezzel még nem csaltak el százmilliókat

2017. november 20. hétfő 10:05

Nagy biznisz van a csokoládéban.
Nagy dobásra készül az Alibaba

2017. november 20. hétfő 09:45

A felvásárlással a vállalat kiterjesztené piaci részesedését a kínai kiskereskedelmi szektorban.
Válaszolt a magyar kormány ősellensége: Orbánék mindent félremagyaráznak?

2017. november 20. hétfő 09:36

Soros György szerint a magyar kormány által indított kampány szándékosan félremagyarázza nézeteit.
Jön a nagy ünnep, olcsóbb lett a pulyka

2017. november 20. hétfő 09:18

Négy éve nem jöttek ki ilyen olcsón a Hálaadást ünneplő családok, mint idén.
Milyen napelemet finanszíroznak szívesen a bankok?

2017. november 20. hétfő 09:02

A Bloomberg osztályozási rendszere segít abban, hogy a napelemek megbízhatósága és ne (kizárólag) a beruházó és üzleti terve alapján döntsön a bank a finanszírozásról.
Az itáliai konyhát ünneplik Budapesten

2017. november 20. hétfő 08:50

A magyar fővárosban is megtartják a 2. Olasz Gasztronómiai Világhetet.
Mit csinált Orbán Svájcban? Erre ment el 90 millió forint

2017. november 20. hétfő 08:48

Gyakran jár a miniszterelnök Svájcba.
Kövér László dicstelen egyiptomi útja: az üzlet árnyékában a keresztényüldözés sem számít?

2017. november 20. hétfő 08:35

Kövér szerint minden a legnagyobb rendben azzal az egyiptomi keresztény közösséggel, akiknek csak a múlt hónapban négy templomukat zárták be a hatóságok. Hazánk idén már megfúrt az ENSZ-ben egy határozattervezetet, amely Egyiptomot bírálta volna az országban tapasztalható jogsértések miatt. Budapest nagy megrendeléseket remél Kairótól.
Eltűnik a vadon növő szarvasgomba

2017. november 20. hétfő 08:17

60-90 ezer forint egy kiló közepes minőségű is, kiszedik az emberek az utolsó darabig.
Átírná az élelmiszerkönyvet a húsipar

2017. november 20. hétfő 08:12

Az ágazat legnagyobb szereplői szerint a hazai vállalkozók hátrányból indulnak a nemzetközi piaci versenyen.
Ember nem akar Nógrádban orvos lenni

2017. november 20. hétfő 07:55

A migráns ápolóink, orvosaink száma nem látszik csökkenni. Főleg Angliába, Németországba vágynak.

Meghalt a világ egyik leghíresebb sorozatgyilkosa

2017. november 20. hétfő 07:43

A vég végül a halálosztó Mansont is utolérte.
Egyre nagyobb a baj: menekülnek az orvosok Magyarországról

2017. november 20. hétfő 07:24

Még mindig rengeteg orvos megy külföldre.
Betett a szárazság: igazi luxuscikk tűnt el a piacról Magyarországon

2017. november 20. hétfő 07:13

Alig a harmada termett az éves szarvasgomba-termésnek, mint általában.
Jön a tél ? kezdenek elfogyni a menekültek?

2017. november 20. hétfő 07:05

Lényegesen kevesebben érték el a magyar határt, mint korábban.
Ez a szochokedvezmény megszűnésének egyik speciális esete

2017. november 20. hétfő 06:15

Mit tehet a munkáltató, ha ? bár semmilyen hivatalos értesítést nem kapott ? kételye támad, hogy a nála letétbe helyezett rehabilitációs kártya tulajdonosa még mindig jogosult-e a kártyára? Hogyan kell értelmezni a vonatkozó jogszabályokat? Megtudhatja Széles Imre társadalombiztosítási szakértőtől.
Összeomlott az Iszlám Állam utolsó ellentámadása

2017. november 20. hétfő 06:07

Még egy utolsó trükkre futotta a lassan terület nélkülivé váló terrorszervezetnek, de pár nap alatt összeomlott az akció, mint annak idején Hitler ardenneki próbálkozása. A szír erők végleg elfoglalták az utolsó várost, Abu Kamalt, az Iszlám Állam által uralt kis rész kezd darabokra szakadozni, jön az utolsó felvonás.
Eljárást indít mától a NAV egyes mikrovállalkozásoknál

2017. november 20. hétfő 05:02

Támogató eljárást indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azoknál a mikrovállalkozásoknál, amelyeknél az adóhatóság a rendelkezésére álló és a bevallási adatok között jelentős eltérést talált ? mondta Tállai András, a NAV vezetője, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.
Árubeszerzés és áfalevonás a vállalkozás szüneteltetése idején

2017. november 19. vasárnap 17:37

Egyéni vállalkozó tevékenységének szüneteltetése alatt szerezhet-e be árut? Ez gazdasági tevékenységnek minősül-e? A beszerzésről kiállított számlán a teljesítés időpontja a szünetelés idejére a számla kelte már a működés idejére esik. Visszaigényelhető-e a számla áfatartalma? ? kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.
Miért nem keresünk többet, mint a német bérek negyede?

2017. november 19. vasárnap 17:32

Hiába a béremelkedés, nem közeledünk a német átlagbérhez.

Megbolondul az időjárás: egyszer napsütésesen kedves, máskor meg rád rúgja az ajtót a tél

2017. november 19. vasárnap 15:32

Mindezt egy héten keresztül fogja csinálni a kis szeszélyes.
Rekordot döntöttek az oroszok

2017. november 19. vasárnap 15:15

Soha nem termeltek még annyi gabonát, mint idén. Eddig 135 millió tonna gabonát takarítottak be.
Európa új ura? A franciák imádják

2017. november 19. vasárnap 15:06

Emmanuel Macron egyre népszerűbb.
Magyar tudósok találták meg az okot: leszámol az emberiség ezzel a ritka betegséggel?

2017. november 19. vasárnap 15:00

A kutatásokat még folytatni kell, de egy új gén azonosítása megtörtént.
Hatalmas részvételre számítanak a katalán parlamenti választáson

2017. november 19. vasárnap 14:48

82 százalékos részvételt mértek a legutóbbi adatok alapján a közvélemény-kutatók.
Az összes melegrendezvényt betiltották Ankarában

2017. november 19. vasárnap 14:02

A török társadalom érzékenységére hivatkozva érkezett az LGBT-közösségeket sújtó újabb tilalom.
Előrelépés a Brexitben? Több milliárd eurós tartozást rendeznének a britek

2017. november 19. vasárnap 13:51

Az biztos, hogy nem fognak 100 milliárd eurót kifizetni az EU-nak. Theresa May és kormánya azt sem szeretné, hogy miattuk más tagországoknak kelljen majd nagyobb hozzájárulást fizetni. Konkrétumok ugyan még nincsenek, de a britek még karácsony előtt beadják a javaslatot a rendezendő tételekről.
Januártól megtérítik az újabb nyelvvizsga díját a fiataloknak

2017. november 19. vasárnap 13:18

Megtérítik az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik ? akár több ? nyelvvizsgával ? jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a Debreceni Egyetemen.
Ukrán nyelvtörvény: maradnak a nemzetiség tannyelvű iskolák

2017. november 19. vasárnap 13:10

Az ukrán oktatási miniszter szerint nincs baj az új oktatási törvénnyel. A nyelvi cikkely helyett neki egy másik résszel van problémája.
Nem csak a hackerek, mindenki erre vágyik: azt szerzik meg, amiről még a családodnak sem beszélsz szívesen

2017. november 19. vasárnap 12:50

Az egészségügyi adataid veszélyben lehetnek.
Pénzérmék tűnnek el Ukrajnából

2017. november 19. vasárnap 12:40

Az ukrán jegybank megszabadul a legkisebb névértékű pénzérméktől.
Mi lesz így a családokkal? Még nagyobb drágulásra számítanak Ukrajnában

2017. november 19. vasárnap 12:23

A Nemzetközi Valutaalap rontott az ukrán gazdasággal kapcsolatos inflációs várakozásain.
Haladékot kaptak a vállalkozások ? eddig lehet pótolni

2017. november 19. vasárnap 12:14

Még bírság nélkül pótolhatják a mikrovállalkozások az adófizetési mulasztásukat.
Mindenki elpártol Amerikától? Rengeteg állampapírt öntöttek a piacra

2017. november 19. vasárnap 11:37

Csaknem 19,7 milliárd dollárral csökkentették az amerikai állampapír-portfóliójukat.
Megnyugodhatunk? Most már biztonságban van az életünk

2017. november 19. vasárnap 11:17

Hat év alatt rengeteg új mentőautó állt szolgálatba.
Mehet a magyar tej Kínába

2017. november 19. vasárnap 09:48

A Földművelésügyi Minisztérium több éves egyeztetéseinek köszönhetően péntektől lehetővé vált 13 magyar létesítmény számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaság területére ? közölte a tárca az MTI-vel pénteken.
 
fel az oldal tetejére
© 2007-2010 Milliolap.hu | Partnerprogram | Felhasználási feltételek | E - mail | Hozzáadás a kedvencekhez |